Votuesit e Brexit kanë më shumë të ngjarë të jetojnë në zona në rrezik nga automatizimi

02/12/2019 9:48 AM 0 komente
Zonat me probabilitet më të lartë të automatizmit përputhen me ato me përqindje më të madhe të Brexiters…

Mbështetësit e Brexit kanë më shumë të ngjarë të jetojnë në zonat më të kërcënuara nga ndikimi ekonomik i automatizmit, sipas një studimi të ndikimit të robotëve dhe inteligjencës artificiale në vendin e punës.

Një hartë e pjesëve të Britanisë së Madhe që ka të ngjarë të goditet nga automatizimi, përshtatet më ngushtë me hartën e votuesve të pushimit sesa çdo faktor tjetër, tha Instituti për Ardhmërinë e Punës (IFW).

Deri në 15 milion punëtorë pritet që rreziqet e punësimit të tyre të rrezikohen nga automatizimi gjatë dekadës së ardhshme, sipas një seri raportesh që janë përpjekur të vlerësojnë ndikimin e teknologjisë së re në vendin e punës.

Në vitin 2015, Banka e Anglisë vlerësoi se 15 milion vende pune do të duheshin të ndryshonin ose të humbnin përmes automatizmit. Një raport i firmës së konsulencës PwC zbuloi se 10 milion, ose 30%, e punëve në Britani ishin potencialisht nën kërcënim nga përparime në inteligjencën artificiale. Në disa sektorë gjysma e punëve mund të shkonte, paralajmëroi raporti.

/THE GUARDIAN

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of