Zgjedhjet në Gjermani/ Sondazhet dhe përpjekjet e fundit të Merkelit

10/08/2017 2:26 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Zgjedhjet gjermane kanë hyrë në muajin e fundit të fushatës elektorale përpara se vendi të zgjedhë Parlamentin e ri më 24 shtator. Gjatë kësaj kohe, Anxhela Merkel po lëviz të gjithë gurët që ka në dorë që të zgjidhjet sërish në postin e Kancelares edhe për një periudhë tjetër katërvjeçare.

Referuar sondazheve të fundit, Anxhela Merkel, Zonja e Hekurt me Partinë e saj Bashkimi Demokratik Kristian kryeson në këto sondazhe së bashku me simotrën e saj Partinë Bashkimi Social Kristian dhe do të jenë partia më e madhe por nuk do të kenë mazhorancën.

Kjo situatë politike është shumë e zakonshme në Gjermani.

 

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of