Jeni duke lexuar në: Biznes

Abonohuni:

Studimi/ Sëmundjet profesionale, Shqipëria e vetmja në rajon pa statistika

Sëmundjet profesionale, Shqipëria e vetmja në rajon pa statistika Në Shqipëri nuk ekziston asnjë sistem statistikor, për aksidentet dhe lëndimet në punë, si dhe lëndimet me pasoja vdekjeje apo sëmundjeve…

Shpenzimet për banesë, Dibra rekord në vend; Si krahasohemi me Europën

Shpenzimet për banesë, energji elektrike dhe ujë përbëjnë një nga tre grupet me peshën më të madhe në totalin e shpenzimeve të familjeve shqiptare, duke u renditur pas shpenzimeve për…

Shkëlqimi i biznesit të pllakave

Tregu i hidrosanitareve dhe pllakave ka përjetuar zgjerim në vitet e fundit. Zhvillimet në sektorin e ndërtimeve dhe në industrinë e turizmit kanë qenë furnizuesit kryesorë të kërkesës në këtë…

Emigrantët, rikthehen të rregullojnë shtëpitë

Kohët e fundit, emigrantët kanë qenë ndër furnizuesit kryesorë të kërkesës për pasuri të paluajtshme në vend, veçanërisht në zonat bregdetare. Sipas operatorëve që operojnë në tregun e hidrosanitareve dhe…

Shkëlqimi dhe rënia e call center

Për shumë vite, kompanitë që operojnë si qendra të thirrjeve telefonike, ishin burimi kryesor i punësimit të të rinjve. Sot, sektori ka hyrë në një fazë tkurrjeje. Kompanitë kryesore, me…

Telekom Albania shpërndan 400 milionë euro dividend

Telekom Albania, operatori i dytë i telefonisë celulare në vend, ka vendosur që të shpërndajë 50 miliardë lekë (400 milionë euro) si dividend për aksionerët e Cosmote Mobile Telecommunication. Vendimi…

Investimet e OST, në 2019 plani 2.3 miliardë lekë

Operatori i Sistemit të Transmetimit parashikon që të investojë gjatë vitit 2019 të paktën 2.3 miliardë lekë. Në planin e investimeve dorëzuar pranë Entit Rregullator të Energjisë thuhet se të…

“Bursa përfitim për gjithë lojtarët e tregut, menaxhohet risku i çmimit”

Flet Nick Frydas Specialist i Lartë i Energjisë i IFC-së Projekti për Bursën e Energjisë po asistohet prej vitesh nga Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC). Nick Frydas, specialist i Lartë i…

Menaxhimi i rrezikut të energjisë hidrike të Shqipërisë:

Në të ardhmen, Shqipëria duhet të veprojë më e vendosur për t’i trajtuar rreziqet financiare nga energjia hidrike. Qeveritë dhe partnerët e tyre të biznesit në sektorin energjetik kanë një…

“Kemi gati VKM-në e dytë për mënyrën si do të zgjidhen aksionerët”

Flet Enea Karakaçi, drejtor juridik në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë Kalimi në qeveri i vendimit “Për krijimin dhe përcaktimin e formës ligjore dhe të strukturës së pronësisë së kapitalit…

Bursa e Energjisë nuk dihet kur i “ndez” dritat

Bursa Shqiptare e Energjisë, e cila me planin fillestar duhet të kishte nisur operimin në 1 janar 2018, mbetet një projekt mes letrash. Qeveria kaloi së fundmi vendimin për strukturën…

Faturat e shfrenuara të PPP-ve

Banka Botërore rishikoi këtë vit me rritje kostot e ndërtimit të një kilometri rrugë në vendin tonë, duke e çmuar me 6 milionë euro një kilometër autostradë të kategorisë A…

Kompanitë koncesionare, në pamundësi financiare

"Monitor” ka analizuar më herët bilancet financiare të vitit 2017, të kompanive që janë angazhuar me kontrata Partneriteti Publik-Privat A.N.K., Gjikuria, Gener 2, Gjoka Konstruksion, si dhe Albstar. Sipas deklarimeve…

Energjia “me sytë” nga Zoti

OSHEE ka prokuruar rreth 100 milionë euro pa TVSH për të blerë energji në tregun e lirë në 5 muajt e parë të këtij viti. Një situatë e tillë, me…

Sistemi i matrikulimit pengon eksportet

Flet Nesti Tarusha, administrator i kompanisë FIX   Siguria ushqimore ka qenë në fokus të të gjitha kompanive që operojnë në këtë sektor. Mirëpo mospërfundimi i sistemit të matrikulimit të…

Tregu vendas nuk siguron lëndën e parë, industria detyrohet ta importojë

EHW, kompania më e vjetër në treg, renditet e para sa i përket qarkullimit. Sipas drejtuesve të saj, industria ka ruajtur qëndrueshmërinë në tregun vendas. Jona Leka, menaxhere e marketingut,…

Sfidat mes rritjes dhe paragjykimit

Konsumi i mishit dhe nënprodukteve të tij në Shqipëri shënoi rritje në vitin 2018, ndonëse prodhimi vendas ka mbetur në vendnumëro. Kompanitë kryesore vijuan konsolidimin e pozicionit të tyre, edhe…

AKU: Siguria ushqimore mbetet sfidë

Flet Agron Hetoja, drejtor i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit   Studimet e fundit e rendisin sigurinë ushqimore si ndër shkaktarët kryesorë të shfaqjes së sëmundjeve të ndryshme. Në vendet në…