Jeni duke lexuar në: Rajoni

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

Bullgari / Rritje pagash në sektorin publik, kryesisht në arsim

Në një seancë të Komisionit Parlamentar, ministri i Ekonomisë, Emil Karanikolov, tha se ata që punojnë në sektorin publik, nëpërmjet një programi qeveritar, do të vënë re rritjen më të…

Maqedoni e Veriut/ Çmimet e derivateve, hyn në fuqi metodologjia e re

Hyri në fuqi metodologjia e re për llogaritjen e karburanteve. Në Gazetën Zyrtare u publikua dhe u nënshkrua nga kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetikë, Marko Bislimovski. Nga e hëna,…

Turqi – Ministria e Tregtisë ul detyrimet doganore për disa mallra të importuara nga SHBA

Ministria e Tregtisë ka ulur për 50 për qind detyrimet ekstra financiare për importin e disa produkteve me origjinë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Vendimi me të cilin janë…

Turqi, në ngërç ekonomia e investimeve

Turqia e Rexhep Tajip Erdogan po paguan çmimin për përpjekjet e tij parazgjedhore për të përballuar tregjet. Si një rishikim i votave kundërthënëse, një breshëri e politikave ndërhyrëse nga Erdogan…

Bosnjë/ 210 milionë euro për Projektin e Korridorit Vc

Bosnja ka rënë dakord për të pranuar financimin e Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) prej 210 milionë eurosh kredi (235.2 milionë dollarë amerikanë) për ndërtimin e projektit në…

Bosnje/ BERZH jep 200 milionë euro financim në mbështetje të NVM-të

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim planifikon të mbështesë sektorin privat, infrastrukturën dhe projektet e gjelbra në Bosnjë, nëpërmjet një financimi prej 200 milionë eurosh kredi (223.8 milionë dollarë amerikanë),…

Maqedoni e Veriut/ Ekonomia informale “vjedh” gjysmën e fitimeve të bizneseve

Biznesmenët ankohen se ekonomia e paligjshme vjedh madje gjysmën e kulaçit të kompanive që veprojnë sipas detyrimeve ligjore. Puna ilegale nuk është vetëm tek zejtarët ose bizneset më të vogla…

Rritje e ndjeshme e numrit të turistëve të huaj në Turqi

Antalia, kryeqyteti i turizmit në Turqi me një popullsi prej 2,5 milionë banorësh mirëpriti në katër muaj e gjysmë të parë të vitit 2 milionë e 347 mijë e 152…

Kompanitë në Maqedoni: Kemi nevojë për 180 mijë punëtorë

Ka marrë fund kohë e investimeve të huaja kur punësimet bëheshin në mënyrë masive. Në tregun e punës nuk ka më punëtorë me kualifikim të ulët, të cilët lehtë mund…

Turqi/ Eksporti i argjendarisë në muajin prill arriti në 258,9 milionë dollarë

Shoqata e Eksportuesve të Artikujve të Argjendarisë në Turqi (MIB), bëri të ditur se muajin e kaluar u bë një eksport prej 258 milionë e 862 mijë e 728 dollarë.…

Maqedoni e Veriut/ Ndihmat shtetërore, sipërmarrësit frikësohen të punojnë me shtetin

Informimi i dobët dhe frika nga inspektimet janë arsyet kryesore për mosaplikimin e kompanive të Strumicës për kulaçin në vlerë prej 70 milionë eurove që Qeveria sivjet ia ofron sektorit…

Rumania / Legjislacion për riatdhesimin e rezervave të arit

Parlamenti i Rumanisë ka miratuar legjislacionin për riatdhesimin e rezervave të arit që ndodhen në shtete të huaja. Sipas këtij ligji të ri, kërkohet kthimi i 91.5% rezervave të arit…

Spitalet rumune, në krizë

Fillojnë të ndihen efektet negative të emigracionit në vend Mijëra mjekë dhe infermierë janë larguar nga Rumania dekadën e kaluar, gjë kjo që ka çuar në mungesa të theksuara të…

Mbijetesa e vështirë e Bosnjës

Së shpejti, qeveria e Bosnjë-Hercegovinës mund të ndryshojë, ose ndoshta kjo gjë nuk do të ndodhë. Tek e fundit, askush nuk e di. Tetorin e kaluar, vendi zhvilloi zgjedhjet e…

BERZH: Do të mbështesim zhvillimin e NVM-ve në Ballkanin Perëndimor

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) bëri tē ditur se potenciali i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (NVM) në Ballkanin Perëndimor mbetet kryesisht i pashfrytëzuar. “Bankat e ekonomive…

Turqi/ Sektori i aviacionit pati një rritje prej 6%

Zëvendësdrejtori i Përgjithshëm i Linjave Ajrore Turke (THY), Abdulkerim Çaj (Çay) tha se THY deri tani fluturon në 311 qytete në 124 vende dhe nga aspekti edhe i pasagjerëve, edhe…

Të gjitha shtëpitë e pritjes, të financuara nga BE-ja nën hetim

Prokurori i Përgjithshëm, Sotir Tsatsarov, ka urdhëruar një hetim në të gjitha shtëpitë e pritjes në territorin e Bullgarisë, të financuara nga Fondi Europian Bujqësor për Zhvillimin Rural dhe mbi…

Kroaci / FEI investon 32.55 milionë euro në Iniciativën e Sipërmarrjeve

Fondi Europian i Investimeve (FEI) do të investojë 32.55 milionë euro në kompanitë kroate inovative nëpërmjet Fondit Fil Rouge Capital II. Investimi u mundësua nëpërmjet Iniciativës së Sipërmarrjeve të Kapitalit…