Jeni duke lexuar në: Bota

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

Bullgari / Rritje pagash në sektorin publik, kryesisht në arsim

Në një seancë të Komisionit Parlamentar, ministri i Ekonomisë, Emil Karanikolov, tha se ata që punojnë në sektorin publik, nëpërmjet një programi qeveritar, do të vënë re rritjen më të…

Jep dorëheqjen kryeministrja Britanike

Zëri i May-t nis të dridhet në fund të fjalës së saj pasi ajo thotë se është "mirënjohëse që e kisha pasur mundësinë t'i shërbejë vendit që e dua". Me…

Maqedoni e Veriut/ Çmimet e derivateve, hyn në fuqi metodologjia e re

Hyri në fuqi metodologjia e re për llogaritjen e karburanteve. Në Gazetën Zyrtare u publikua dhe u nënshkrua nga kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetikë, Marko Bislimovski. Nga e hëna,…

BQE nuk sheh ndryshim të parashikimeve ekonomike përpara takimit të qershorit

Ekonomia e eurozonës mbetet në rrugën e duhur me deklaratat e Bankës Qendrore Evropiane që parashikojnë një rritje më vonë këtë vit, tha kreu i politikave, Bostjan Vasle. BQE po…

Turqi – Ministria e Tregtisë ul detyrimet doganore për disa mallra të importuara nga SHBA

Ministria e Tregtisë ka ulur për 50 për qind detyrimet ekstra financiare për importin e disa produkteve me origjinë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Vendimi me të cilin janë…

Shpenzimet gjermane të konsumatorëve ‘tërheqin’ ekonominë nga stanjacioni

Konsumatorët e 'nxorrën' ekonominë më të madhe të Evropës nga stanjacioni në fillim të vitit, për shkak të rritjes më të madhe të shpenzimeve në pothuajse tetë vjet, rënies së…

Kompanitë më të mëdha të botës kërkojnë zyra në Evropën Lindore

Bumi i zyrave në Evropën Qendrore dhe Lindore, të nxitur nga paga më të ulëta dhe një ambient i favorshëm i talenteve lokale, ka marrë vëmendjen e investitorit më të…

Turqi, në ngërç ekonomia e investimeve

Turqia e Rexhep Tajip Erdogan po paguan çmimin për përpjekjet e tij parazgjedhore për të përballuar tregjet. Si një rishikim i votave kundërthënëse, një breshëri e politikave ndërhyrëse nga Erdogan…

Mashtrimet me kriptomonedhat trefishohen në një vit, 27 milion pound kosto totale për viktimat në Britani

Mashtrimet e investimeve që përfshijnë kriptomonedhat si bitcoin dhe tregtia në valutë të huaj janë trefishuar në një vit, me mesatarisht humbje prej 14,600 funte, sipas Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare…

OECD: Ekonomitë e zhvilluara kanë ende shumë punë për të bërë për të arritur Synimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm

Me vetëm 11 vjet që kanë mbetur për të arritur Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm 2030, disa nga vendet më të avancuara ekonomikisht ende nuk kanë arritur objektiva në fushat…

Bosnjë/ 210 milionë euro për Projektin e Korridorit Vc

Bosnja ka rënë dakord për të pranuar financimin e Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) prej 210 milionë eurosh kredi (235.2 milionë dollarë amerikanë) për ndërtimin e projektit në…

Brexit ‘godet’ çmimet e shtëpive në pothuajse çdo lagje të Londrës

Dobësia e tregut të pronës në Londër u ekspozua më tej të hënën, me njoftimet e shitësve nën presion dhe ekspertët që paralajmërojnë kushte të vështira. Sipas pronarit të faqes…

Bosnje/ BERZH jep 200 milionë euro financim në mbështetje të NVM-të

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim planifikon të mbështesë sektorin privat, infrastrukturën dhe projektet e gjelbra në Bosnjë, nëpërmjet një financimi prej 200 milionë eurosh kredi (223.8 milionë dollarë amerikanë),…

Bloomberg: Besnikëria partiake në Kinë ndihmon partitë në marrjen e kredive më të lira

Një program i ri qeveritar ofron “kredi të kuqe”, me norma interesi të ulëta, kundrejt të gjitha firmave që mbështesin kauzën komuniste   Presidenti Xi Jinping e ka rritur shumë…

Rritja e konsumit global të mishit po sjell përfitime të habitshme

Ndërkohë që afrikanët bëhen më të pasur, ata do të konsumojnë më shumë mish, do të jetojnë më gjatë dhe shëndetshëm   Gjërat ishin ndryshe 28 vjet më parë, kur…

Sulmi i teknologjisë mbi bankat

Përçarja dixhitale ka përfshirë së fundmi edhe bankat   Në dy dekadat e kaluara, njerëzit në mbarë botën kanë qenë dëshmitarë të faktit sesi shërbime të ndryshme dixhitale kanë transformuar…

Maqedoni e Veriut/ Ekonomia informale “vjedh” gjysmën e fitimeve të bizneseve

Biznesmenët ankohen se ekonomia e paligjshme vjedh madje gjysmën e kulaçit të kompanive që veprojnë sipas detyrimeve ligjore. Puna ilegale nuk është vetëm tek zejtarët ose bizneset më të vogla…

Bankat britanike përballen me problematikën nën hetim të hendekut gjinor të pagave

Bankat më të mëdha në Britani janë ndër shkelësit më të këqij në pagimin e grave më pak se meshkujt dhe përballen me hetimin për të shpjeguar veten, sipas Nicky…