Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1* Ekonomia në fokus all day
2 3 4 5 6
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
12 13
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Inovacioni i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme në Shqipëri all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
26 27
28* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
29* GFS/IMF- Statistikat Financiare të Qeverisë (përfundimtar) all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
30* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Turizmi në Familje all day
     

Editorial

Rrobat e reja të mbretit…

Lajme / Shkurt në një javë

Zbresin në nivelin më të ulët në 10 vjet / Kreditë me probleme bien ndjeshëm në gusht
Shtyhet fiskalizimi / Ja afati i ri kur bizneset do të fillojnë të përdorin sistemin e ri të faturimit
BSH: Çmimet e banesave u rritën me 1.8% në 6-mujor, por ndërtuesit janë pesimistë
Kompanitë celulare / AKEP do të kalojë në “sitë” cilësinë e shërbimit për tre operatorët
Hoteleri / Gjermanët e Maritim nisin bashkëpunimin për menaxhimin e The Plaza Tirana

Ekonomi / Potenciale

Dilemat e rritjes
Rritja të orientohet nga inovacioni dhe teknologjia
Tregjet i identifikojnë vetë modelet, reformat strukturore të shpejtohen
Rritja të orientohet nga turizmi, bujqësia dhe teknologjia

Financë / Fiskale

Shkatërrimi i buxhetit
Çdo shqiptar ka 3,200 euro borxh
Rihapet ankandi për 2 miliardë lekë obligacione
Përgjysmimi i dividendit, shteti u fali bizneseve VIP rreth 65 milionë euro

Diplomacia / Ekonomike

Emigracioni, jo vetëm rrugë me një drejtim
Projekti i Ujësjellësit të Lezhës
Projekti i Shirokës
23.9 milionë euro për “Zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik dhe rajonal, promovimi i punësimit dhe arsimi e trajnimi profesional”

Kosova / Lajme shkurt

Banka Botërore: Kosova shënoi rritje ekonomike 4%, ky është parashikim për vitin 2021
Zgjedhjet në Kosovë: Vetëvendosja, fituese e zgjedhjeve, me 25.49%

Rajon / Lajme biznesi

Mal i Zi / Hapet programi i dhënies së shtetësisë në këmbim të investimeve
Rumani / Plani i investimeve për Europën, mbështetje për të përmirësuar menaxhimin e ushqimit
Bullgari / Gjithçka për të tërhequr Volkswagen
Rajon – Reuters: Shumica e monedhave të vendeve të EQL, në nivele të qëndrueshme ndaj euros vitin e ardhshëm
Kroaci / Lehtësi bizneseve dhe bashkive që kërkojnë të rrisin efikasitetin e energjisë

Statistika / Europa

Kostot e dembelizimit

Tekno / Informacion

Smartphone, fundi i inovacionit?
Tregu i smartphone-ve, Apple mund të rifitojë vendin e dytë

Statistika / Kreditë dhe depozitat - gusht 2019

Kreditë dhe depozitat, gusht 2019