Jeni duke lexuar në: Kosova

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

13 këmbësorë të vdekur në rrugë, policia lançon fushatën “Të gjithë jemi këmbësorë”

Numri i këmbësorëve që kanë humbur jetën në komunikacionin rrugor krahasuar me vitin e kaluar është rritur dukshëm në Kosovë. Sipas statistikave të Policisë krahasuar me tremujorin e parë të…

Hapet periudha e aplikimit për grante në bujqësi, kjo është vlera e parave

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, që nga sot ka hapur periudhën për aplikim për disa nga masat mbështetëse për këtë vit, përmes granteve investive për fermerët në gjithë…

Afër 25 mijë familje përfitojnë nga ndihmat sociale

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Mirëqenies Sociale” për tremujorin e parë (TM1) të vitit 2019. Sipas rezultateve të dala nga ky publikim rezulton se nga…

S’votohet vendimi i Qeverisë për privatizimin e Telekomit, Komisioni pret raportin hetues

Komisioni për Zhvillim Ekonomik nuk ka votuar vendimin e Qeverisë së Kosovës,  me të cilin autorizohet Komisioni Qeveritar për Privatizimin e Ndërmarrjes Publike “Telekomi i Kosovës”. Nënkryetari i Komisionit, Dardan…

Për shkak të barrierave, eksporti i Kosovës është më i ulëti në rajon

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Endrit Shala, ka thënë se bizneset kosovare po përballet me shumë barriera gjatë eksportit të tyre nëpër vendet e CEFTA-së, për arsye krejt politike. Shala…

Autostrada me gjoba: “Bechtel & Enka” 53 milionë, Qeveria 12 milionë

 Punimet në autostradën Prishtinë-Hani i Elezit, që lidh Kosovën më Maqedoninë, e quajtur “Arbën Xhaferi”,  thuajse janë drejt përfundimit.  Kjo autostradë do të hapet për qarkullim më 29 maj. Por,…

Projektligji për financimin e partive politike nuk siguron transparencë

Pavarësisht plotësim-ndryshimit që i është bërë Ligjit për financimin e partive politike, përfaqësuesit e shoqërisë civile konsiderojnë se ai sërish lë hapësirë për fshehje të burimeve të financimit dhe cenon standardet ndërkombëtare…

Ligji për paga,  Kontrolli ajror sërish në grevë

Në Kosovë kundërshtimet për Ligjin e pagave po vazhdojnë edhe pas miratimit të tij në Kuvend. Shoqata Sindikale e Kontrollorëve të Trafikut Ajror të Kosovës ka paralajmëruar se do të…

Përfitimet dhe humbjet nga taksa

Kanë kaluar rreth gjashtë muaj që kur Qeveria e Kosovës vendosi taksën 100 për qind për importet nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina. Për efektet e saj si në planin…

Normat e larta të interesit rrezikojnë investimet përmes kredive

Më shumë se 2.8 miliardë euro ka arritur vlera e kredive të qytetarëve në dhjetë bankat komerciale që operojnë në Kosovë. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Republikës së…

Telekom dhe INSIG, pse po falimentojnë kompanitë në Kosovë

Telekomi i Kosovës është në krizë të thellë financiare, ku po rrezikon të falimentojë dhe 2500 punëtorë, të cilët do të mbeten pa punë. Ky skenar mund të ndodhë, nëse…

Autostrada drejt përfundimit, “Bechtel Enka” mijëra euro borxh kompanive

Punimet në autostradën Prishtinë-Hani i Elezit, që lidh Kosovën më Maqedoninë, e quajtur “Arbën Xhaferi”,  thuajse janë drejt përfundimit. Në Ministrinë Infrastrukturës dhe Transportit kanë treguar se kjo autostradë do…

Qytetarët alarmohen për frutat dhe perimet

Ditëve të fundit qytetarët kanë ngritur shumë dyshime për përmbajtjen e frutave dhe perimeve të importuara nga vende të ndryshme në Kosovë. Në bazë të një matësi të nitrateve në…

Kosova e Shqipëria synojnë “kufi virtual”

Kosova dhe Shqipëria kanë të nënshkruara shumë marrëveshje ekonomike e tregtare, të cilat si të tilla, mundësojnë eliminimin e barrierave ekonomike në mes dy shteteve, por që, sipas përfaqësuesve të bizneseve…

Telekomi në prag të falimentimit, Kuvendi mban seancë të jashtëzakonshme

Kuvendi i Kosovës sot mban seancë të jashtëzakonshme me fillim prej orës 10:00, ku do të shqyrtojë gjendjen e krijuar në Telekom. “Gjendja në Telekomin e Kosovës dhe masat që…

Kosovë, peticion për rritjen e pagës minimale

Partia Socialdemokrate e Kosovës (PSD) ka nisur një peticion për ngritjen e pagës minimale në Kosovë. Kjo parti thekson se paga minimale prej 170 euro, nuk mjafton as për t’u…

Kosova mbetet pa bastore e kazino, sot hyn në fuqi Ligji, mbyllen dhe 19 kompani shqiptare

Nga dita e sotme ka hyrë në fuqi Ligji që ndalon funksionimin e bizneseve të lojërave të fatit për 10 vjetët e ardhshëm në Kosovë. Administrata Tatimore e Kosovës (ATK)…

Përsëri shtrenjtohen derivatet në Kosovë

Çmimi i derivateve në Kosovë është ngritur përsëri ditëve të fundit. Këto çmime janë rritur për rreth 5 cent në litër. Çmimi i naftës dhe benzinës në Kosovë ka pasur…