Jeni duke lexuar në: Kosova

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Kriza Energjetike – Me sytë sërisht nga Qielli

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka prokuruar rreth 100 mln euro pa TVSH për të blerë energji në tregun e lirë…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« May 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2* Statistikat e Kulturës all day
3* Treguesit kryesorë makroekonomik all day
* Tregu i Punës all day
4 5
6 7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Shqipëria në Shifra all day
11 12
13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Diplomimet në Arsimin Universitar all day
16 17* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
18 19
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Shkaqet e Vdekjeve all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
* Dhuna ndaj Grave dhe Vajzave all day
25 26
27* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Teknologjia e Informacionit dhe Komunikimit në Ndërmarrje all day
29* Produkti i Brendshëm Bruto Rajonal all day
30* Normat e interesit all day
* Huatë all day
* Lejet e Ndërtimit all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Llogaritë Kombëtare sipas Sektorëve Institucional all day
31    

Gjashtë muaj nga taksa, mbi 230 raste të kontrabandës me mallra nga Serbia dhe Bosnja

Kanë kaluar 6 muaj që kur qeveria e Kosovës kishte vendosur taksën prej 10 për qind ndaj mallrave serbe, taksë kjo e cila dy javë më pas, përkatësisht më 21…

Pas taksës paralajmërohen edhe masa tjera ndaj Serbisë

Vendimi i Qeverisë së Kosovës për taksën 100 për qind për të gjitha importet nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina mund të pasohet edhe me masa shtesë ndaj Serbisë, paralajmërojnë…

Shpenzimet për qira të institucioneve rriten për 31%

Vetëm gjatë tre muajve të parë të këtij viti për pagesën e qirasë së institucioneve, të cilat janë të vendosura në objekte private, janë shpenzuar hiç më pak se 2.5…

Telekomi i Kosovës, në prag të falimentimit, rreth 2500 punëtorë rrezikojnë të mbeten pa punë

Telekomi i Kosovës gjendet në krizë të thellë financiare, ku po rrezikon të falimentojë dhe 2500 punëtorë do të mbeten pa punë. Ky skenar mund të ndodhë nëse Telekomit brenda…

Telekomi i Kosovës në prag të falimentimit

Qeveria e Kosovës kërkon nga kompania “Z-Mobile”, që pagesa e borxhit prej mbi 25 milionë euro të mundësohet të bëhet me këste nga Telekomi i Kosovës, në të kundërtën kompania…

Rritja e pagës minimale sfidon sektorin privat

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, ka kërkuar nga institucionet e Kosovës që paga minimale në Kosovë të jetë 300 euro në muaj dhe jo 250 sa është kërkuar…

Taksa mbetet,  sot skadon ultimatumi i Serbisë drejtuar Kosovës  

Kosova ka vendosur taksën doganore prej 100 për qind për mallrat e Serbisë dhe të Bosnje e Hercegovinës më 21 nëntor të vitit të kaluar. Nga atëherë e deri më…

Kosova e izoluar nis festimet për Ditën e Europës, shpenzon mijëra euro

Edhe pse Republika e Kosovës është po thuajse i vetmi shtet i izoluar nga Evropa, nga sot me rastin e Ditës së Evropës, Ministria e Integrimit Evropian, do të zhvilloj…

Taksa 100 për qind, Serbia ka humbur 500 milionë euro

Kosova ka vendosur taksën doganore prej 100 për qind për mallrat e Serbisë dhe të Bosnje e Hercegovinës më 21 nëntor të vitit të kaluar. Nga atëherë e deri më…

Mbi 33 për qind e të rinjve në Kosovë punojnë pa kontrata

Punojnë, por nuk kanë një kontratë që do ta dëshmonte se ata punojnë. Më shumë se 33 për qind e punonjësve në Kosovë, punojnë pa kontrata. Por, edhe ata që…

Në Kosovë 1 Maji me protesta, ministri i Punës: Punëtorët meritojnë kushte dinjitoze

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, sot në Ditën e Punëtorëve, thotë se punëtorët meritojnë kushte dinjitoze pune, respektim të të drejtave të tyre, siguri e shëndet në…

Statistika interesante: Qytetarët e Kosovës shpenzuan miliona euro në telefona

Ankohen se nuk kanë jetë të mirë, por kur vjen puna për telefona janë fort dorëlirë. Për vetëm gjashtë brenda një viti, kosovarët kanë blerë nga vendet e huaja rreth…

Gjoba për qytetarët që ndezin goma për 1 Maj

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi me rastin e ditës ndërkombëtare të punëtorëve, 1 Maj, ka apeluar që të mos ndezin goma dhe gjësendet tjera që ndotin mjedisin.…

Kushtet e rënda në punë, nesër protestohet në Kosovë

Gjatë ditës së nesërme do të ketë protesta në Kosovë. Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Punëtorëve (BSPK) ka vendosur të protestojë të mërkurën në Prishtinë, duke kërkuar kushte më…

Në pritje të liberalizimit, qytetarët e Kosovës shpenzojnë miliona euro për viza

Samiti i Berlinit ka përfunduar mbrëmë pa ndonjë rezultat konkret. Nga  kryeqendra gjermane nuk pati as sinjal për heqje të vizave për qytetarët e Kosovës nga Bashkimi Evropian.  E në…

Borxhet e bllokojnë “Pastrimin”, Prishtina mbulohet nga mbeturinat

Kompania e mbeturinave ‘Pastrimi’ që nga sot nuk do të bëjë me grumbullimin dhe largimin e mbeturinave. Kjo për shkak të bllokimit të xhirollogarive bankare nga Kompania për Menaxhimin e…

Marsi i keq për Kosovën: Importoi mbi 280 milionë, eksportoi vetëm 29 milionë

Kosova ka vazhduar të shënoi rritje të deficitit tregtar. Dallimi mes importit dhe eksportit edhe në muajin mars të këtij viti ka qenë i madh. Sipas Agjencisw sw Statistikave të…

Ndërtimtaria dhe gastronomia, prijnë në punësimin joformal

Numri i të punësuarve pa kontratë në tregun e punës në Kosovë, ndonëse konsiderohet të ketë shënuar rënie nga viti në vit, vazhdon të mbetet shqetësim për autoritetet në vend dhe përfaqësues…