Jeni duke lexuar në: Menaxhim

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« December 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në fokus all day
3* SDG all day
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
7 8
9 10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
11* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Regjistrimet në Arsimin Parauniversitar all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Ndërmarrjet e Huaja në Shqipëri all day
20* Kalendari i Publikimeve të INSTAT all day
21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
25 26* Lëvizjet e Shtetasve all day
27* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29
30 31* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
         

Fjalimet në publik/ Këshilla sesi të mos gaboni kurrë

A ju rreh zemra shumë sa herë që keni për të dalë përpara një audience të caktuar për të mbajtur një fjalim? A emocionoheni kur shikoni se sytë dhe veshët…

3 fjalë kyçe për të qenë të lumtur në punë

Lumturia në punë, siç e dimë, përbëhet nga shumë elemente, të cilat kur bëhen bashkë, nga një anë ndërtojnë mirëqenien e njerëzve që punojnë në një kompani ndërsa në anën…

Si t’i përgjigjeni pyetjes “cila është pritshmëria që keni për pagën?” në një intervistë

Një nga pyetjet më të padrejta që mund t’ju bëhen gjatë një interviste pune është: cila është pritshmëria që keni për pagën? Kjo pyetje jo vetëm që është joetike, por…

Punonjësit largohen për shkak të shefave të paaftë

Një drejtues injorant është pengesa më e madhe për karrierën e tyre   Në një treg pune të ndërlikuar si ky i kohëve të sotme është e vështirë të fitosh…

Disa prej gabimeve më të shpeshta të çdo punëkërkuesi

Nëse ju po shpenzoni kohë dhe energji në kërkimin e një pune të re, pse të mos krijoni një strategji ku të diferencoheni lehtësisht nga konkurrenca? Shpeshherë janë detajet e…

Avantazhet e periudhave të pauzave gjatë karrierës

Në ditët e sotme po pranohet gjithnjë e më shumë dhe, madje, të shumtë janë profesionistët që bëjnë pauza gjatë karrierës. Disa prej tyre e marrin vendimin për të ndjekur…

Si të jeni më të mirët në punë/ Strategji të bazuara në neuroshkencë

Njohuritë dhe informacioni që ne kemi sot në lidhje me mënyrën sesi truri ynë funksionon janë shumë herë më të mëdha në krahasim me ato të disa viteve më parë,…

5 këshilla për të pasur një fundvit sa më të suksesshëm

Çelësi i suksesit për të pasur një fundvit sa më të suksesshëm është përgatitja. Më poshtë do të lexoni 5 këshilla sesi të keni një fundvit me rezultate sa më…

5 mësime që ju ndihmojnë të rrisni më tej motivimin

Vullnetarizmi, të ndihmoni të tjerët dhe të jepni pa pritur që do të merrni patjetër diçka në këmbim janë cilësi të cilat do t’ju ndihmojnë që të reduktoni ankthin, të…

Si Inteligjenca Artificiale po ripërcakton rolin e menaxherëve

Inteligjenca Artificiale do të ndikojë në çdo profesion, në çdo industri dhe në çdo shtet. Madje, disa i druhen faktit se Inteligjenca Artificiale do të shkojë deri aty sa do…

7 faktorë që tregojnë se ju mungojnë cilësitë bazike të një lideri

Lidershipi – të gjithë e synojnë por jo të gjithë mund të jenë të aftë ta bëjnë. Të jesh një lider është shumë më shumë sesa thjesht të kesh përshkrimin…

Apokalipsi i punës ka nisur, edhe pse nuk e kemi kuptuar

“E kështu do të vijë fundi i botës: jo me një goditje, po me një rënkim”. Me sa duket, thënia e famshme e poetit T. S. Eliot, i përshtatet në…

3 mësime udhëheqje nga bashkëthemeluesi dhe CEO i parë i Netflix

Netflix është një ndër rastet më të mira të studimit se si të ndërtosh një biznes që ndryshon tregun. Kur Marc Randolph and Reed Hastings krijuan Netflix në vitin 1997,…

Nëse shtëpia është aty ku ndodhet zemra, puna është aty ku ka WiFi

Teknologjia u ka krijuar mundësinë miliona amerikanëve – dhe shumë të tjerë në të gjithë botën – të punojnë në shtëpi, nëpër parqe, nëpër bare etj. Nëse shtëpia është aty…

Pagjumësia, vrasësja e heshtur e karrierës suaj

A bëni dhe ju pjesë në grupin e njerëzve që i ka përfshirë mania për të fituar gjithnjë e më shumë para, në mënyrë të tillë që të krijojnë një…

Sa ndikon socializimi në ambientin e punës, në motivimin e punonjësve

Sipas një studimi të fundit të kryer nga Wildgoose në Londër ku u anketuan rreth 120 kompani të ndryshme, u arrit në përfundimin se 60 për qind e punonjësve të…

Si të menaxhoni një shef “të pamundur”

Paga shumë e ulët? Klima e kompanisë? Kriza në kompani? Mërzitje, pasi prej kohësh bëni të njëjtën gjë? Jo, asnjë prej tyre nuk është shkaku kryesor se pse ndryshoni kompani.…

Si të krijoni një mjedis pune me pak stres dhe me punonjës të përkushtuar

Ne të gjithë e dimë që stresi i tepërt është i rrezikshëm për shëndetin. Por, për pasojat e mbingarkesës në ecurinë e biznesit flitet gjithnjë më pak. Stresi në vendin…