Jeni duke lexuar në: Financë

Abonohuni:

Arti shqiptar si biznes

I ftuar: Genc Përmeti, producent

[shikoni]

Viti 0 në financa

Pas amnistisë së 2.7 miliardë eurove pritet revolucion fiskal Qeveria e Shqipërisë synon ta shndërrojë 2020-n në vitin 0 në financa. Projekti i Amnistisë së Fiskale, më i madhi i…

Kontroll i rreptë për kontabilistët dhe audituesit ligjorë

Disa muaj pas fillimit të procesit të verifikimit të aktivitetit të profesioneve të lira të audituesve ligjorë dhe kontabilistëve të miratuar, Dritan Fino, Kryetar i Bordit të Mbikëqyrjes Publike bën…

Shqipëria në listën “gri”, ndikimi në ekonomi

Në vitin 2015, Shqipëria do të dilte nga lista gri e vendeve që monitorohen nga Task Forca për Veprim Financiar. Kjo u trumbetua si arritje e jashtëzakonshme e atyre kohëve,…

A është koha për legalizimin e kapitalit në Shqipëri?

Programi i Deklarimit Vullnetar: tani ose kurrë!   Nga Elton Haxhi Në përgjithësi, programet e deklarimit vullnetar (PDV) janë mundësi që ofrohen nga qeveritë duke lejuar tatimpaguesit që nuk janë…

Mosrealizimi i planit në 2019-n rrit kufirin e pagesës së koncesioneve

2019-a u mbyll me të ardhura totale prej 460.3 miliardë lekësh, ose 3.7 miliardë eurosh. Në krahasim me një vit më parë, të ardhurat u rritën me 2.4%. Nëse marrim…

Sterilizimi, 53 milionë euro më shumë, risku i financimit mbahet nga shteti

Koncesioni i sterilizimit është propozim i kërkuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, i nënshkruar në vitin 2015 me shoqërinë koncesionare ‘Sani Service sh.p.k,” dhe ka si qëllim menaxhimin…

Check up merr 8.5 milionë euro për kontrolle të pakryera

I ashtuquajturi koncesion i check-up, është një kontratë e partneritetit publik-privat dhe ka si qëllim kontrollin mjekësor bazë që është një program kombëtar, i cili synon depistimin e popullatës për…

Inceneratori, kostot rriten me 104 milionë euro

Në fund të vitit 2016, kompania “Integrated Energy B.V.” sh.p.k. fitoi koncesionin e ndërtimit të Landfillit, Inceneratorit dhe rehabilitimit të venddepozitimeve ekzistuese Tiranë. Projekti koncesionar/PPP i paraqitur ka parashikuar kryerjen…

Koncesionet, gabimi 240 milionë euro

Vetëm nga problematikat në hartimin e kontratave koncesionare, ku shteti ka marrë përsipër riskun financiar, taksapaguesit do të duhet të paguajnë edhe 240 milionë euro më shumë gjatë viteve në…

Milot-Balldre mund të rritet me 44 milionë euro

Kuvendi i Shqipërisë miratoi në korrik 2019 kontratën koncesionare të formës së Partneritetit Publik Privat (PPP) për rrugën Milot-Balldren. Kjo kontratë u iniciua pas një oferte të pakërkuar nga kompania…

Laboratorët, kostoja mund të rritet me 33 milionë euro

Kontrata koncesionare “Për ofrimin e shërbimit laboratorik të spitaleve universitare, rajonale dhe atyre bashkiake të Sarandës dhe Lushnjës” u firmos në mbledhjen e 24 prillit 2019. Kontrata parashikon ofrimin e…

Përpjekje për të shmangur cash-in

Kuvendi i Shqipërisë nis së shpejti diskutimet për projektligjin e pagesave. Synimi është reduktimi i qarkullimit cash të vlerave monetare, duke lehtësuar shërbimet inovative të pagesave, uljen e kostove dhe…

Synojmë që 70% e popullsisë mbi 15 vjeç të ketë llogari bankare deri më 2022

Flet Luljeta Minxhozi, zv.guvernatore e Bankës së Shqipërisë   Luljeta Minxhozi, zv.guvernatore e Bankës së Shqipërisë, njëkohësisht edhe kryetare e Komitetit Kombëtar të Pagesave, shpjegon risitë dhe objektivat e projektligjit…

Tregu i sigurimeve në Kosovë ka probleme me zbatimin e ligjeve

Flet për Monitor presidenti i grupit “Eurosig”, Kadri Morina: Jemi në vendet e para të tregut kosovar të sigurimeve   “Eurosig” në vitin 2014 është shtrirë edhe në Kosovë, duke…

Bonus-Malus po funksionon në Kosovë

Flet Genond Mesareja, Drejtor i Degës Sigma Interalbanian në Kosovë   Sistemi bonus-malus zbatohet në Kosovë si zgjidhje e centralizuar, ndërkohë në Shqipëri është vendosur se duhet të fillojë gjatë…

Më shumë punë më pak pension

Pensioni i pleqërisë, si u rritën me shpejtësi vitet e punës dhe mosha në tri dekadat e tranzicionit. Por ndonëse punojmë më gjatë, frenohen përfitimet pas reformës. Hendek gjinor edhe…

Tregu i sigurimeve në Kosovë, ana tjetër e medaljes

Ku ngjan dhe ku ndryshon tregu i sigurimeve mes Shqipërisë dhe Kosovës? Pse funksionon sistemi bonus-malus në Kosovë dhe pse tregu del me humbje? Flasin për “Monitor” drejtuesit e kompanive…

Detajet e Paketës Fiskale për bizneset e dëmtuara

Zbardhen ndryshimet ligjore dhe udhëzimet që do i vijnë në ndihmë bizneseve që janë dëmtuar nga tërmeti i 26 nëntorit. Si do veprohet për të përfituar lehtësitë   Nga Dorina…