Jeni duke lexuar në: Financë

Abonohuni:

“Monitor Ekonomi” në “News 24”

“Revista Monitor”, prej 20 vitesh në treg, sjell në bashkëpunim me televizionin “News 24”, emisionin “Monitor Ekonomi”.

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« October 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1* Ekonomia në fokus all day
2 3 4 5 6
7 8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
12 13
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16* Inovacioni i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme në Shqipëri all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Vjetari Statistikor Rajonal all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
26 27
28* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
29* GFS/IMF- Statistikat Financiare të Qeverisë (përfundimtar) all day
* Buletini i statistikave fiskale të qeverisë all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Tabelat e Burim Përdorimeve dhe Input-Output në Shqipëri all day
30* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri i Borxhit Publik all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Turizmi në Familje all day
     

“Tregu, i kufizuar vetëm te titujt qeveritarë, në pritje që të përfshihet biznesi”

Flet Mirela Angjeli, Broker, TRIUMF GRUP sha Mungesa e edukimit financiar dhe fakti që titujt korporativë nuk mund të tregtohen në tregun sekondar, janë faktorët kryesorë që kufizojnë rritjen e…

“Tregu i kapitalit, draft-ligji ka risi por ja çfarë duhet parë me kujdes”

Flet Artan Gjergji, Drejtor Ekzekutiv, Bursa Shqiptare e Titujve ALSE sh.a.   Shqipëria duhet të harmonizojë legjislacionin e saj me Bashkimin Europian edhe sa i përket tregut të kapitalit, por…

Themele për tregun e kapitalit

Grupet e interesit kanë mbi tryezë një projektligj, që synon zhvillimin e tregut të kapitalit në vend, nga njëra anë, dhe rritjen e mbikëqyrjes dhe besueshmërisë, në anën tjetër. Drafti…

“Primin sipas Bonus-Malus nga 1 prilli 2020, ja efektet që presim të ketë”

Klaidi Çitozi, Drejtor i Përgjithshëm i SIGMA   Drejtuesit që kanë në pronësi një mjet do të blejnë primin e sigurimit sipas sistemit Bonus-Malus nga 1 prilli 2020. Kompanitë e…

“Një vit historik i pamjaftueshëm për Bonus-Malus, të ishte nisur me kubikazhin”

Kadri Morina, President i kompanisë Eurosig   Nxjerrja e primit të sigurimit për automjetet bazuar vetëm në një vit historik shihet me rezerva nga kompanitë e sigurimit. Kadri Morina, President…

“Sistemi favorizon 98% të drejtuesve, kompanitë e vogla do të goditen”

Avni Ponari, Drejtori i Përgjithshëm i Sigal   Shqipëria ka një frekuencë të aksidenteve në nivelin 2-2.5%, që do të thotë se kjo është përqindja e mjeteve që shkaktojnë dëme…

Bonus-Malus, sa do të paguajmë për sigurimin e makinës

Nga 1 prilli i këtij viti ka nisur të mbahet baza e të dhënave për aksidentet. Kjo do t’iu shërbejë kompanive të sigurimit që nga 1 prilli 2020 të përllogarisin…

Të ardhura rekord nga taksa e infrastrukturës

Teksa kryeqyteti po kthehet në një kantier ndërtimi, Bashkia e Tiranës ka mbledhur 44 milionë euro nga taksa e ndikimit në infrastrukturë, ose 40% të totalit të të ardhurave të…

Rriten çmimet në bregdet

Çmimet e pasurive të paluajtshme në bregdet janë rritur këtë pranverë, veçanërisht në Sarandë, ku një metër katror shkon deri në 3000 euro. Agjencitë kryesore të pasurive të paluajtshme thonë…

“Shqiptarët ende i lidhin fondet me skemat e mashtrimit”

Arton Lena, Administrator WVP Top Invest Fondet e investimit mbeten diçka që nuk njihet mirë nga tregu shqiptar, edhe janë krijuar prej vitesh. Arton Lena, administrator i WVP Top Invest,…

“Viti 2019 ka nisur mirë, presim rritje të numrit të anëtarëve në fonde”

Estela Koçi, Administratore e Përgjithshme Credins Invest Numri i atyre që po informohen mbi mënyrën sesi funksionojnë fondet e investimit po vjen në rritje nga viti në vit duke shërbyer…

Normat e interesit rol kyç, ja si e ndikojnë sjelljen e investitorëve

Blodin Çuçi, Administrator i Caesar Investment Advisory Services   Normat e interesit janë ndikuesi kryesor te fondet e investimeve dhe duket se vitin e shkuar, si për sa i përket…

Fondet, një nga sfidat mbetet edukimi financiar

Edlira Konini Administratore e Përgjithshme, Raiffeisen Invest   Shqipëria është relativisht e re në ciklin e saj të zhvillimit të fondeve të investimit. Kufizimet e zgjerimit të këtij tregu janë…

Nën presionin e interesave

Në fund të vitit 2018, numri i fondeve të investimit në tregun shqiptar shkoi në pesë nga tre që ishin në fund të 2017-s. Pavarësisht këtij zgjerimi dhe rritjes së…

Eurostat: Çmimet e qirave në Tiranë u rritën në 2018

Në krahasim me një vit më parë, çmimet e qirave në Tiranë kanë shënuar rritje. Sipas publikimit të Eurostat, një shtëpi me 3 dhoma kushtonte në 2018-n 730 euro, nga…

Themelore vs Teknike

Në një vit kilometrik për aspiratën europiane të vendit, mes qasjes themelore dhe asaj teknike, vendimmarrja për të mirën publike duhet të ankorohet duke aplikuar një qasje themelore në pozicionimin…

Kur do të ndalet grabitja në Rinas?

Në datën 9 prill, ata nuk trokitën për të hyrë në aeroport, por hynë, për herë të dytë, pa u penguar nga askush, “mbaruan” punë me grabitjen në kohë rekord,…

Largimi i emrave të mëdhenj nuk është gjë e mirë

Procesi i konsolidimit, blerjet dhe përvetësimet në përgjithësi shihen si pozitive për sistemin, veçanërisht nëse bëhen shkak për të tërhequr investitorë strategjikë, të cilët kanë ekspertizën dhe metodologjinë e duhur.…