Jeni duke lexuar në: Te Tjera nga Bota

Abonohuni:

Industria automotive, një mundësi për investimet e huaja

Ekspertët: Shqipëria nuk duhet të krenohet me krahun e lirë të punës

[shikoni]

Çfarë na tregon për ekonominë rënia e Dow Jones

Është e vështirë të ndiqen rëniet e frikshme në tregjet financiare pa u përmendur Dow   Nga Dave Merrill dhe Esha Dey Menaxherët profesionistë të parave, si dhe investitorët e ndryshëm, shpesh kontrollojnë…

Pse shumica e kompanive më të vjetra në botë ndodhen në Japoni

Ky shtet ka rreth 33 000 biznese, të cilat janë të paktën 100-vjeçare. Si ia kanë dalë shumë prej tyre të mbijetojnë dhe çfarë do të thotë një gjë e…

Në izolim të plotë

Masat e ashpra si mbylljet në karantinë janë përhapur kudo në Kinë. Provinca Hubei, me një popullsi sa Italia, është në izolim të plotë   Fshati Weiji është një vend…

Një botë e re

Asnjëherë nuk ka qenë më e lehtë të hedhësh në treg një markë të re. Por mund të jetë më e vështirë të krijosh një markë më të mirë se…

Koronavirusi jashtë Kinës

Bota është më e përgatitur se kurrë më parë për të ndaluar koronavirusin e Wuhan-it. Por rreziqet e tij të vërteta nuk do të merren vesh edhe për pak kohë…

Coronavirus, S&P shkurton PBB-në e Kinës në vitin 2020 në 5%. Toyota zgjat ndalesën e prodhimit

Standard and Poor's shkurton PBB e Kinës në 5% për 2020 S&P shkurton PBB e Kinës në 5 % si vlerësim për 2020, krahasuar me parashikimin e mëparshëm prej 5.7%,…

Sulmi i Trump ndaj Iranit: Kryevepër apo çmenduri?

Donald Trump dëshiron të frenojë Iranin. A po vepron ai në mënyrën e duhur? Ai mund të ketë frenuar sulmet konvencionale, por e nxiti Iranin që të ndërtojë një bombë…

Si të ndalni flakët

Mësimet e nxjerra nga zjarret e Australisë. Edhe shumë vende të tjera janë të ndjeshme   Një mënyrë për të kuptuar shkallën e shkatërrimit, që kanë shkaktuar zjarret në pyjet…

Netflix, Disney dhe beteja për të tërhequr shikueshmërinë më të lartë

Shërbimi i ri i transmetimit të Disney dhe luftërat mediatike Amerika ka parë disa bume spektakolare investimesh që shumë kohë përpara dhe mjafton të përmendim këtu hekurudhat në vitet 1860,…

Bomba e TikTok*

Videot e pakuptimta të TikTok ngrenë disa pyetje serioze rreth gjeopolitikës së të dhënave dhe rreziqeve të informacionit në internet Nëse ky artikull do të ishte një video TikTok, ajo…

Hendeku triliona dollarësh i pensioneve të Amerikës

Pensionet publike kanë mungesë të konsideruar financimesh. Shumë shpejt, kriza do të përkeqësohet   Nëse pjesa më e madhe e punonjësve në sektorin publik në Amerikanë gëzojnë ende të drejtën…

Politikat e tregut të administratës Trump përplasen me njëra-tjetrën

Tarifat e Presidentit krijojnë një kontrast të madh me lëvizjet e qëllimshme të zyrtarëve të tij Përpjekjet e Presidentit Donald Trump për të orkestruar marrëdhëniet tregtare të Amerikës po shkaktojnë…

Hong-Kongu, në revoltë

Rrethinat e padisiplinuara të Kinës e kundërshtojnë dorën e rëndë të Partisë Komuniste Partia nuk mund të fitojë pëlqimin e qëndrueshëm ndaj sundimit të saj vetëm nëpërmjet forcës Disa ditë…

Shtypja e të pasurve

Miliarderët, rrallëherë janë produkt i dështimeve të politikave. Sulmet e ashpra ndaj të pasurve do të shkaktojnë më shumë dëme sesa të mira   Sulmet ndaj miliarderëve po bëhen më…

Kriptomonedha “Libra” e Facebook, pranë dështimit

Monedha dixhitale e planifikuar e Facebook ka kaluar disa muaj vërtet të vështirë. Më 18 qershor, Facebook bëri publike planet mbi Libra-n, një monedhë dhe një sistem i ri pagesash…

Elizabeth Warren dëshiron të rindërtojë kapitalizmin amerikan

Në programin e kandidates demokrate, i është kushtuar pak hapësirë tregjeve dhe bizneseve   Historia e jetës së Elizabeth Warren është e jashtëzakonshme, shkruan The Economist. Ajo lindi në Oklahoma,…

Mënyra e duhur për të matur emetimet e karbonit

Objektivat zero janë të nevojshme, por jo të mjaftueshme   Edhe pse në mënyrë të ngadaltë, ndryshimet klimatike po zënë një vend të rëndësishëm në debatet politike të botës së…

Leksionet e Nobelit të Ekonomisë për varfërinë

Këtë vit e fituan tre laureatëve, politikat e të cilëve po përpiqen të lehtësojnë barrën e rëndë të varfërisë. Gjetjet e rastësishme ndihmojnë politikëbërësit të kuptojnë se cilat politika funksionojnë…