Jeni duke lexuar në: Menaxhim

Abonohuni:

Polakët nuk e braktisin Golemin edhe në pandemi

Hotelet: këtë vit kemi kosto të shtuara për shërbimet

[shikoni]

Aplikacione që të zbatoni me sukses teknikën “Pomodoro”

Ajo e merr emrin nga timer-ët (kohëmatësit) në kuzhinë në formë domateje, një nga teknikat më efikase për menaxhimin e kohës. E ideuar nga Francesco Cirillo në vitet ‘80, ajo…

Një manual i vogël për ‘smart working’ në familje

Për të ndihmuar të gjithë që të punojnë në mënyrën më të mirë në shtëpi, ekipi i LinkedIn ka përpiluar një manual me këshilla për smart worker në këtë periudhë.…

Profesionet më të rrezikuara nga COVID-19

Javët e fundit, shumë njerëz janë duke praktikuar distancimin social duke punuar nga shtëpia. Ndërsa kjo zgjidhje mund të jetë një mënyrë e mirë për të reduktuar përhapjen e koronavirusit,…

Bota e punës pas COVID-19 sipas Bill Gates

Koronavirus do të ndryshojë përgjithmonë zakonet tona dhe shoqërinë në të cilën jetojmë. Ky është thelbi i intervistës së Bill Gates për kryeredaktorin e LinkedIn, Dalien Roth në episodin e…

Si të kapërceni frikën e mosgjetjes së një pune

Në këtë fazë me paqartësi të mëdha rriten edhe shqetësimet për të tashmen dhe të ardhmen profesionale. Dy psikologë shpjegojnë se si të përballeni dhe t’ia dilni mbanë. Emergjenca e…

12 shenjat e zodiakut, si e ruajnë përqendrimin kur punojnë nga shtëpia

Të punosh brenda katër mureve të shtëpisë, veçanërisht me fëmijët nëpër këmbë dhe tensionin e këtyre javëve nuk është e thjeshtë. Por vjen një lajm i mirë. Në studim i…

Këshilla për ata që punojnë nga shtëpia me fëmijët ‘nëpër këmbë’

Të punosh nga shtëpia është e lehtë të thuhet, por jo gjithnjë e thjeshtë për t’u bërë – për të gjithë ata që kanë ndryshuar papritur zakonet e të punuarit…

Ç’mund të na mësojë Roosevelt, Churchill dhe Shackleton për udhëheqjen…

...gjatë krizës së COVID-19   Si një historian në Harvard Business School, studioj udhëheqësit e guximshëm, veçanërisht burrat dhe gratë që janë përballur me situata të vështira. Kur fillova këtë…

Puna nga shtëpia po rrit produktivitetin (por njerëzit po punojnë më shumë)

Natyrisht, jo të gjithë profesionet mund të zhvillohen duke mos qenë fizikisht në vendin e punës. Ata, që në këto ditë izolimi të detyruar, kanë pasur mundësinë të punojnë “smart…

20 hapa / Si të bëheni të suksesshëm dhe të pandalshëm…

Që të arrini suksesin në karrierë apo të kërkoni një punë të re, ju duhet të kini besim të madh te vetja. Ju keni disa mundësi si për shembull të…

Covid-19, mënyra se si viruset përhapen në zyrë

Qoftë edhe sikur një sipërfaqe e vetme të jetë e komprometuar, virusi mund të infektojë pjesën më të madhe të vendit të punës në pak orë   Miliona punonjës nëpër…

Si të ruani ekuilibrin jetë profesionale – jetë personale gjatë smart working

Në një moment kur smart working është shndërruar në një kusht të domosdoshëm për pjesën më të madhe prej nesh, po kuptojmë se me teknologjitë mund të punojmë fare mirë…

Smart working, këshilla se si të punoni të sigurt

Nëse punoni nga shtëpia, ju me siguri qëndroni para kompjuterit në pjesën më të madhe të ditës. Për pasojë, rreziku është që ju të mos bëni shumë pauza e të…

Koronavirus, 6 këshilla për të punuar në mënyrë të suksesshme nga shtëpia

Shumë biznese po u kërkojnë punonjësve që të punojnë nga shtëpia, si pasojë e përhapjes së virusit COVID-19, por a mund të jenë ata po njësoj produktivë? Ka disa strategji…

Pandemitë nxjerrin në pah karakterin e liderit

“Duhet të presupozojmë se gjërat do të shkojnë gjithnjë e më keq” Anthony Fauci, M.D., drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjive dhe Sëmundjeve Infektive   Pavarësisht pasojave shkatërruese, ndikimi i…

5 mënyra se si të punoni të përqendruar në epokën e koronavirusit

Ndoshta koronavirusi po ju bën të veproni kundër vullnetit tuaj, por nuk ka dyshim, se të gjithë jemi në një moment të rëndësishëm evolucioni sa i përket botës së punës.…

3 gjëra që na mëson “smart working” nga koronavirus

Këto ditë, koronavirus ka revolucionarizuar jetën e shumë italianëve (por edhe mijëra personave të tjerë nëpër botë): shkolla të mbyllura, shumë njerëz të detyruar dhe të urdhëruar të punojnë nga…

Shefi ka gjithnjë të drejtë? Vetëm leadershipi nuk mjafton më

Një e treta e punonjësve europianë nuk është e kënaqur me mënyrën se si ata udhëhiqen. Kjo shifër është sa befasuese, aq edhe shqetësuese. Për këtë situatë janë shkaktarë disa…