Ekspertët: Shndërrimi i FSK-së në ushtri, siguri për investitorët e huaj

20/03/2017 10:35 AM 0 komente

Përfaqësues të institucioneve të Republikës së Kosovës dhe ata të bizneseve deklarojnë se shndërrimi i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në Forcs të Armatosura është determinues për tërheqjen e investimeve të huaja, sepse kështu dërgohet mesazhi se vendi është i sigurt dhe i mbrojtur nga provokimet e ndryshme.

Ministri i Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik (MZhE), Blerand Stavileci tha se siguria është një ndër elementet kryesore që ndikon në tërheqjen e investimeve të huaja. Sipas tij, krijimi i Forcës së Armatosur të Kosovës dërgon mesazh sigurie tek investitorët.

“Krijimi i Forcës së Armatosur të Kosovës është një indikator që do të ndikojë edhe në agjendën ekonomike si dhe në imazhin ekonomik. E themi këtë bazuar në faktin se në literaturën ekonomike janë dy faktorë potencialë që ndikojnë në tërheqjen e IHD-ve, e që janë siguria dhe normat e ulëta të interesit. Andaj, bazuar në këtë mund të themi se për investitorë të huaj, të cilët janë të interesuar të investojnë në Kosovë, krijimi i Forcës së Armatosur do t’ua dërgojë edhe një mesazh të qartë se në Kosovë ekzistojnë kushte të sigurisë dhe ka klime të të bërit biznes”, ka deklaruar Stavileci.

Edhe deputeti AAK-së, njëherësh anëtar i Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Rrustem Berisha dhe kryetari i Aleancës Kosovare të Bizneseve (AKB), Agim Shahini, ka thënë se shndërrimi i FSK-së në ushtri do të përçojë mesazh të sigurisë tek investitorët e huaj. /Epoka e Re

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz