Bullgari: Fitimet e sistemit bankar rriten me 31.6%

03/04/2015 9:54 AM 0 komente

Fitimi i sistemit bankar bullgar për dy muajt e parë të 2015 u rrit me 31.6% në krahasim me një vit më parë që shënonte 196 milionë BGN, sipas të dhënave mbikëqyrëse të Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), raporton Capital Daily. Kjo ka ardhur kryesisht për shkak të rezultatit të fortë në janar, ndërsa vetëm për shkurtin fitimi ishte 75.6 milion BGN, një shifër rreth 1 milion BGN më pak se fitimi i raportuar për të njëjtën periudhë të 2014.

Të ardhurat neto nga interesi u rritën me 18.5 milionë BGN (4.4%) në 441 milion BGN. Të ardhurat neto nga gjobat dhe komisionet u rritën gjithashtu me rreth 7 milion BGN (5.6%) në 132.6 milion BGN.

Reduktimet e shpenzimeve mbetën praktikisht të pandryshuar anë 110 milionë BGN, ndërsa shpenzimet administrative u reduktuan në 276 milionë BGN.

Megjithatë të dhënat e vitit të kaluar, përfshin Bankën e Korporatës Tregtare (CorpBank), licenca e së cilës është revokuar, ndërsa metodologjia e BNB u përditësua në fillim të vitit në mënyrë që të përmbushë kërkesat e BE. Dhoma Amerikane e Tregtisë Bullgari

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of