Kinezët, projekti i kanalit ujor Danub-Preshevë-Selanik i realizueshëm

12/06/2013 11:21 AM 0 komente

Të armatosur me harta dhe aparate fotografikë inxhinierët kinez  përcaktuan piketat në rrjedhën e lumit Morava që i vlerësojnë si më problematiket për hapjen e kanalit Danub-Preshevë-Selanik. Delegacioni kinez i kompanisë “China Gezhouba Group Corporation” pas dy javësh vëzhgimi vlerësuar se projekti për ndërtimin e kanalit ujor “Morava” është i realizueshëm edhe pse ekzistojnë pengesa të caktuara infrastrukturore të cilat mund të zgjidhen”. Reporterët e gazetës “Novosti” i janë bashkuar ekspertëve kinez në etapën e fundit të testimit të lundrueshmërisë në Moravë. “Nga Nishi deri në Bujanoc së bashku kemi vëzhguar rrjedhën e Moravës së Jugut përmes tokës pasi përmes lumit ende nuk mundet”, shkruajnë reporterët. “Morava e Jugut është e vogël, mirëpo ky projekt është i madh edhe për standardet tona”, tha Huang Ling, drejtuesi i i delegacionit të kompanisë kineze. “E dimë se kjo është një ide që ka ekzistuar edhe para njëqind vitesh, por vetëm me teknologjinë e sotme mund të arrijnë që të realizojmë projektin nga ana teknike. Një tjetër çështje e cila duhet të detajohet sipas ekspertëve kinez ka të bëjë edhe me kostot inxhinierike, vetëm pasi të përfundojnë analizat e detajuara kjo kompani do të marrë vendimin nëse do të jetë pjesë e tij.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of