Rumani, rriten shitjet me pakicë

21/03/2020 10:01 PM 0 komente

Në janar, shitjet me pakicë në Rumani u rritën me ritmin më të shpejtë në njëmbëdhjetë muaj, tregojnë shifrat e publikuara të mërkurën nga Instituti Kombëtar i Statistikave. Shitjet me pakicë u rritën me 9.4% në janar, pas një rritje prej 8.3% në dhjetor.

Rritja e fundit e shitjeve ishte më e shpejta që nga muaji shkurt, kur ato u rritën 9.6%.
Shitja e automjeteve motorike në dyqane të specializuara u rrit 10.2% me bazë vjetore në janar dhe ato të ushqimit, pijeve, duhanit, dhe produkteve joushqimore u rritën përkatësisht me 9.6% dhe 9.3%.

Në bazë mujore, shitjet me pakicë u rritën 3.5% në janar, pas një rritje prej 0.8% në muajin e kaluar.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of