Vdekshmëria nga Covid-19: Në një milion banorë, Kosova shënon 184 vdekje

11/08/2020 12:38 PM 0 komente

Numri i personave të infektuar me COVID-19 në Kosovë ka arritur në 10 mijë e 419 raste, ku prej tyre 341 kanë humbur jetën kurse janë shëruar 6 mijë e 58 të tjerë. Por Kosova vazhdon të ketë numër të madh të vdekjeve në një milion banorë, krahasuar me disa nga vendet e rajonit, por edhe botës.

Faik Hoti nga Ministria e Shëndetësisë, përmes një postimi në llogarinë e tij në Facebook, ka zbuluar një grafik ku tregon disa krahasime në mes shteteve të ndryshme për vdekshmërinë nga Covid-19 në 1 milion banorë.

Sipas grafikut, Kosova ka 184 vdekje për 1 milion banorë. Shifër kjo e cila mund të krahasohet me Portugalinë, e cila i ka 173. Mirëpo Kosova ka 1.8 milion banorë, ndërkohë që Portugalia ka 10 milionë banorë.

Belgjika prin në 851 vdekje nga Covid-19 në 1 milion banor, shtet ky me më shumë se 11 milionë banorë.

Në shtetet e Ballkanit më së miri qëndron Kroacia me vetëm 39 vdekje në 1 milion banorë. Pas Kroacisë vijnë, Sllovenia me 62, Shqipëria me 70 vdekje, Serbia me 92, Mali i zi me 102, Bosnja dhe Hercegovina me 130 dhe Maqedonia e Veriut me më së shumti vdekje për një milion banor, gjithsej 253.

Një ndër shtetet e cila e ka menaxhuar më së miri çështjen e pandemisë është Gjermania. Aktualisht Gjermania shënon 110 vdekje në një milion banorë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of