Bullgari, investimet rriten pavarësisht pandemisë

10/04/2021 10:02 PM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

“Pavarësisht pandemisë, investimet në Bullgari jo vetëm që nuk janë tkurrur, por madje po rriten. Ne kemi punëtorë shumë të kualifikuar, kemi autostrada, hekurudha, infrastrukturë energjetike, gjithashtu mburremi me normat më të ulëta të taksave në Europë. Stabiliteti çon në një rritje të PBB dhe në të ardhurat e njerëzve në të gjithë sektorët”.

Kështu u shpreh kryeministri Bojko Borissov, i cili inspektoi ndërtimin e tubacionit të gazit në Panagyurishte dhe Pirdop. Projekti është i rëndësishëm për rajonin, sepse do të jetë përfitues si për përdoruesit e mëdhenj industrialë, ashtu edhe për kopshtet, shkollat, institucione të tjera dhe familjet në rajon.

“Ne po e ndërtojmë këtë tubacion jo vetëm për fabrikat, por edhe për njerëzit. Deri në fund të vitit, do të ndërtojmë edhe ndërlidhësin me Greqinë, duke lejuar furnizimin e gazit të lëngshëm nga e gjithë bota”, tha kryeministri Bojko Borissov. Pranë zgjerimit të rrjetit të transmetimit të gazit në Pirdop është një impiant i grupit Aurubis. Kompania është një nga prodhuesit e bakrit më ekologjikë në botë.

Në Bullgari, Aurubis Bulgaria është tatimpaguesi më i madh dhe ka një rol strukturor përcaktues në ekonominë tonë me 870 punë të drejtpërdrejta dhe 2,500 indirekte. Kompania jep një kontribut kryesor në PBB-në e vendit nëpërmjet eksporteve, importeve, mundësimit të biznesit për një numër kompanish bullgare në zinxhirin e furnizimit dhe mirëmbajtjes.

“Kompania investon me miliarda, ka krijuar mijëra vende pune dhe është jashtëzakonisht e përkushtuar në mbrojtjen e mjedisit, pasi ka zbatuar teknologji të reja efikase dhe me kosto të ulët”, vuri në dukje kryeministri Borissov. Aurubis Bulgaria ka investuar mbi 600 milionë euro në Bullgari në vitet 1998-2018, dhe 132 milionë euro në periudhën 2014-2020. Gazsjellësi, i cili është një zgjatim i rrjetit kombëtar të transmetimit të gazit në Panagyurishte dhe Pirdop, ka gjatësi projektimi prej 61.5 km dhe kapacitet prej 30,000 m3/h.

Përveç pjesës lineare të tubacionit, janë planifikuar të ndërtohen 2 stacione rregullatore automatike të gazit – njëri afër Panagyurishte dhe tjetri në Zlatitsa. Ndërtimi i tubacionit të ri të gazit do të krijojë kushte dhe parakushte për furnizimin me gaz për konsumatorët industrialë, përdoruesit publikë dhe administrativë në rajon, për furnizimin me gaz në komunat Panagyurishte, Pirdop, Zlatitsa, Lesichovo, etj., si dhe është një mundësi për gazifikimin e komunave Strelcha, Mirkovo, Chavdar dhe Chelopech. Më vonë, kryeministri Bojko Borissov vizitoi uzinën Aurubis në Pirdop, ku pa linjën e modernizuar të prodhimit.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of