Maqedoni e Veriut/ Pagat në arsim, qeveria i ofron SASHK-ut rritje për 10%

08/10/2019 10:00 AM 0 komente

Qeveria i ofron Sindikatës së Arsimit Shkencës dhe Kulturës rritje të rrogave për punonjësit në arsim prej 10%.

Këtë e njoftoi ministri i Arsimit Arbër Ademi, pas takimit  të realizuar me përfaqësuesit e SASHK-ut.

Megjithatë, kreu i Sindikatës Joakim Nedelkov thotë se ky propozim i Qeverisë duhet të shqyrtohet së pari në Këshillin e SASHK-ut, për të vendosur  nëse do të pranojnë një rritje të tillë.

Sipas Sindikatës nuk është propozim i keq, por sigurisht se mund të ketë edhe më shumë. Sipas Nedellkovit atyre i takon të kërkojnë, ndërsa Qeveria e ka në dorë nëse  do t’i plotësojë kërkesat e tilla.

Takimi erdhi pasi përfundoi afati 1 javor që  i ishte dhënë Ministrisë së Arsimit për të vendosur rreth rritjes prej 25% të rrogave.

 

/Alsat MK

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of