Përparojnë bursat aziatike

22/01/2014 9:29 AM 0 komente

Aksionet aziatike u rritë n, me treguesin referencë  rajonal drejtuar per ditën e tij të dytë të fitimeve, teksa Banka e Japonisë u zotua të vazhdojë  aplikimin e stimujve ekonomik dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar rriti parashikimin e tij rreth rritjes botërore.

Indeksi MSCI Asia Pacific shtoi 0.2 për qind në 139.82 në Tokio, duke ‘pë rmbysyr’ humbjen e mëparshme prej 0.2 përqind. Treguesi është drejtuar për rënien e tij më të madhe mujore që nga gushti, teksa investitorët vlerë sojnë  shenjat e një ekonomie më të fortë botë rore kundrejt shqetësimit në lidhje me vlerë simet e kapitalit.

Indeksi Topix (TPX) i Japonisë shtoi 0.3 për qind. Banka e Japonisë  tha se do të vazhdojë planet për të rritur bazën monetare çdo vit nga 60-70 trilion jen dhe se do të  ruajë  objektivin e inflacionit për vitin 2015.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of