Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2018 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Regjistri i Ndërmarrjeve all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (Për Banesa) all day
5* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Burra dhe Gra në Shqipëri all day
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagesave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
12* Treguesit Fiskal të Konsoliduar të Qeverisjes së Përgjithshme all day
13 14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
* Produkti i Brendshëm Bruto, Rajonal all day
19* Tregtia me Pakicë all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bujqësia all day
21* Aksidentet Rrugore all day
22* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
23 24
25* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
26* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Publikim i dedikuar për Krimet all day
27* Statistikat e Transportit all day
* Ekonomia dhe Buxheti all day
28 29* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Template-i i rezervës ndërkombëtare all day
* Depozitat all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetar all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti Brendshëm Bruto all day
30  

Editorial

TURIZËM PËRTEJ MUAJVE TË VERËS

Lajme / Shkurt në një javë

Sezoni turistik, Tatimet: Kush jep me qira shtëpinë ta deklarojë, do të paguajë 15% të të ardhurave
Statistikat, Sejko: Bashkërendimi institucional, thelbësor për të dhëna shumëdimensionale
Ngec projekti 38.9 milionë USD i shëndetësisë / BB: Ministria, ende në tranzicion post-zgjedhor
Ndarja e OSHEE-së / Operatori transferon licencat tek kompanitë e reja, ERE hap procedurën
Autostrada Tiranë-Durrës / Me pagesë por … ende nuk ka një afat se kur

Speciale / Financë

Nis shthurja fiskale
“Të unifikohet pragu për TVSH dhe TF, ja rreziqet e reja për borxhin”
“Politika e taksave duhet të çlirojë rritjen ekonomike”
“Stabiliteti fiskal ekziston vetëm në letra, realiteti i trishtë”
Soko: Sjellja e borxhit shqetësuese

Bilanci / I pagesave

TAP rrit investimet e huaja
Emigrantët po sjellin më shumë para
Bilanci i turizmit përmirësohet vetëm me 2 mln euro
Bizneset e huaja rrisin sërish transferimin e fitimeve jashtë

Treg / Medicinal

Kultivuesit “kopjacë”

Përgjegjësia / Sociale

Bizneset (as)pak filantropike
Shqipëria më pak filantropike
Sa bujare janë bankat shqiptare

Kosova / Lajme shkurt

FMN për Kosovën: Performanca ekonomike solide, risku fiskal i rritur
Arsimi dhe shëndetësia, dy fusha të lëna pas dore

Rajon / Lajme biznesi

Kroacia, nga rënia e Agrokor te skandali i Hotmail-eve
Bullgari / Parlamenti miraton ndërtimin e centralit bërthamor Belene mbi lumin e Danubit
Maqedoni / Prodhuesit e tekstilit: Qeveria të mendojë për reformat në ekonomi
Rumani / Lehtësohet rritja ekonomike në tremujorin e parë
Rumani / Rriten kostot e prodhimit në prill
Bullgari / Investitorët më të mëdhenj janë nga BE-ja

Reportazh / Turizëm

(Mos)Shkoni patjetër tek Ujëvara e Sotirës
Sotira, pjesë e programit “100 fshatrat”, por ende nuk dihet ku konsiston ndërhyrja

Opinion / Eksperti

“Siguria”, nevojë e qëndrueshme e të gjitha kohërave

Kupa / E Botës

Cilët janë faktorët që e bëjnë një shtet të suksesshëm në futboll?

Bota / Tregje

Fitorja në Spanjë
Goditja e emigrantëve
Rritet tensioni për arritjen e kompromisit të Brexit
Reformat ekonomike. E djathta i ëndërronte, Macron i realizoi

Bota/ E makinave

AURIS ME MË SHUMЁ HAPËSIRЁ

Tekno / Informacion

Goldman Sachs përdor Inteligjencën Artificiale për të parashikuar fituesen e Kupës së Botës

Statistika / Papunësia – T I 2018

Papunësia – T I 2018