110 milionë euro mallra kontrabandë nga Serbia

02/11/2012 10:14 AM 0 komente

Shifrat e import- eksportit të mallrave nga Serbia në Kosovë dhe anasjelltas kanë mospërputhje të mëdha. Eksporti i regjistruar nga autoritetet serbe në Kosovë është më i madh se sa ai që ka regjistruar doganat e Kosovës. Kjo mospërputhje e importeve nga Serbia, për shefin e Doganave të Kosovës, Naim Huruglica, ndodh për shkak të hyrjes së mallrave në mënyrë ilegale në Veri. “Autoritetet serbe i  regjistrojnë mallin që hyjnë nga Veriu, ndërsa një gjë e tillë nuk mund të kryhet nga doganat e Kosovës, pasi cilësohet si mënyrë ilegale”, thotë Huruglica. Sipas Odës Ekonomike të Serbisë, gjatë vitit 2008 në Kosovë janë eksportuar mallra me vlerë prej 264 milionë euro, 258.5 milionë euro në vitin 2009, 300.8 milionë euro në vitin 2010, 284.3 milionë euro në vitin 2011 dhe 141.5 milionë euro deri në muajin gusht të këtij viti. Në total 1,249 miliardë euro nga viti 2008 e deri tani.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of