“Trepça”, AKP dy muaj afat pretendentëve për kërkesat

03/11/2012 9:04 AM 0 komente

Agjencia Kosovare e Privatizimit ka deklaruar afatin për pranimin e kërkesave nga kreditorët potencialë për ndërmarrjen shtetërore “Trepça”. Kjo ndërmarrje që ka pasuri të mëdha natyrore të arit, argjendit, zinkut e plumbit, prej një kohë të gjatë është nën “moratorium”, pasi në të kaluarën është ballafaquar me shumë procese gjyqësore nga grupe të ndryshme të interesi, që pretendojnë se kanë pjesë në pronësi.

AKP-ja e cila menaxhon “Trepçën”, në datë 8 nëntor të vitit të kaluar shpalli “moratoriumin” e ri, duke vënë në mbrojtur asetet e saj nga proceset gjyqësore të iniciuara nga kreditorët. Në atë moratorium ishte përcaktuar afati 360 ditor, kohë në të cilën do të duhej të bëhej edhe njoftimi për pranimin e kërkesave nga kreditorët. Por, të gjitha kërkesat që janë bërë deri tani nuk vlejnë. Çdo pretendues do t’i drejtohet AKP-së për të bërë kërkesën sipas afateve të parashikuara në ligj mbi riorganizimin e ndërmarrjeve të veçanta dhe pasurive.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of