Jeni duke lexuar në: Shtypi Ekonomik i Ditës

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Ndërtimi në Tiranë arrin pikun, çfarë do të ndodhë me çmimet

Ndërtimet e reja në Tiranë kanë arritur pikun dhe çmimet në zonat e preferuara variojnë nga 2600-4000 euro/m2…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« June 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3* Regjistri Statistikor i Ndërmarrjeve all day
4* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5 6 7* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
8 9
10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
11 12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Burra dhe Gra all day
13* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
14* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
15 16
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar I Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia me Pakicë all day
19* Statistikat Afatshkurtra all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23
24* Statistikat e Pylltarisë dhe Biodiversitetit all day
25* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26* Tregtia e Jashtme e Mallrave sipas Karakteristikave të Ndërmarrjeve all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
29 30

Bien me 19% investimet e buxhetit për 5 muajt e parë të vitit

Investimet e buxhetit ranë me 19 për qind ose 40 milionë euro në 5 muajt e parë të vitit, teksa qeveria ka shpenzuar me pak para në projektet publike. Të…

Unaza, gara nis nga e para; Sheshi “Shqiponja” do bëhet me nënkalim

Menjëherë pas ndryshimit të projektit, qeveria ka hapur me shpejtësi tenderin për ndërtimin e Unazës së Re në segmentin që përfshin rrethrrotullimin e “Shqiponjës”. Autoriteti Rrugor Shqiptar shpalli zyrtarisht në…

Ekspertët: Nga Shqipëria po ikin njerëzit me standard jetese

Gjatë vitit 2018, 38.703 shqiptarë lanë vendin për të emigruar jashtë kufijve. Më herët, në vitet 2011-2017 u numëruan 330 mijë persona që ikën si emigrantë. Shifrat bëhen publike zyrtarisht…

Kush fitoi më shumë para?/ Kompani shtetërore, banka dhe koncesionet e naftës

Vitin e kaluar ekonomia shqiptare shënoi rritjen më të lartë të dekadës, teksa prodhimi kombëtar u zgjerua me 4.1 për qind. Por kush ishin përfituesit më të mëdhenj nga përmirësimi…

Investimet e huaja u rritën/ Paratë shkojnë për sektorë me më pak punësim

Investimet huaja direkte u rritën me 1.6 për qind në tremujorin e parë të vitit, teksa kompanitë e huaja kanë vijuar të zgjerojnë aktivitetin e tyre në Shqipëri. Të dhënat…

Digjet afati për miratimin e projektligjit që do të ndalonte ofertat e pakërkuara

Parlamenti ka djegur përfundimisht afatin për miratimin e projektligjit që do të ndalonte ofertat e pakërkuara të koncesioneve duke filluar nga data 1 korrik e këtij viti. Drafti i cili…

Monitorimi zyrtarëve për paratë e pista

Ligji i ri kërkon hetimin edhe të personave të afërt Personat e ekspozuar politikisht, të cilët janë zyrtarë të lartë që janë subjekt i ligjit për deklarimin e pasurive, do…

Bizneset, llogari me detyrim/ Rregullat e reja, përndryshe penalizohen me gjoba

Të gjitha bizneset me xhiro mbi 2 milionë lekë në vit duhet të hapin llogari bankare me detyrim, në të kundërt do të ndëshkohen me gjoba. Projektligji i propozuar nga…

Biznesi shton punësimin/163 mijë biznese, por 90% janë të vogla

Numri i ndërmarrjeve që krijojnë punësim masiv u rrit me 7.6 për qind vitin e kaluar, por sërish sipërmarrja shqiptare dominohet në pjesën dërrmuese nga bizneset e vogla të mbijetesës.…

Paratë jashtë bankave/ Fenomeni i fajdeve, përse ndodh ende?

“Dhënia e parave me fajde është një fenomen i lashtë që ka vazhduar përgjatë gjithë historisë. Edhe vendi ynë nuk i ka shpëtuar këtij fenomeni, i cili vitet e fundit…

Nënkalim te sheshi “Shqiponja”, ndryshon projekti

Veliaj: Gjurma e shpronësimeve e njëjtë, plani i ri më i mirë dhe me të njëjtën kosto Qeveria do të vazhdojë ndërtimin e lotit të parë të Unazës së Madhe…

Shiten më pak makina, rregullat e reja përgjysmojnë importet

Importi i automjeteve nga jashtë u përgjysmua në katër muajt e parë të vitit duke shënuar një nga rëniet më të forta në terma vjetorë. Të dhënat zyrtare nga Drejtoria…

Qeveria kontraktoi miliona euro shpenzime me kontrata sekrete

Qeveria shqiptare ka shtuar ndjeshëm numrin e prokurimeve publike të klasifikuara "sekret shtetëror", duke ngritur pikëpyetje nëse ligji për informacionin e klasifikuar po abuzohet për të shmangur transparencën dhe llogaridhënien,…

Shqipëria me deficitin më të lartë tregtar për ushqime

“Në stendat e tregjeve dhe supermarketeve në Shqipëri dominojnë produktet e importit, ndryshe nga vendet e tjera të rajonit, ku prodhimet vendase zënë një peshë të konsiderueshme, duke pasqyruar një…

Bien investimet e pushtetit vendor. Më shumë për paga, më pak për projekte publike

Reforma administrative që parlamenti miratoi në vitin 2014 nuk u ka kursyer qytetarëve para nga shpenzimet që bashkitë bëjnë, për paga. Të dhënat zyrtare tregojnë se shpenzimet, për pagat e…

Koncesionet, ligji po zvarritet. U hartua me urgjencë, por s’po kalon në Kuvend

Mazhoranca është duke zvarritur miratimin e ligjit që ndalon ofertat e pakërkuara të koncesioneve nga data 1 korrik e këtij viti. Pas presionit të fortë nga Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe…

Qeveria miraton kontratat për Milot-Balldren dhe Dukat-Orikum

Ndryshe nga projektet e tjera, kontratat e ndërtimit në Partneritetin Publik Privat të dy akseve kombëtare Milot-Balldren dhe Dukat-Orikum do të miratohen në parlament, duke i dhënë mundësi Kuvendit që…

Ulet mosha e daljes në pension për minatorët, naftëtarët e metalurgët

Komisioni i Ekonomisë miratoi projektligjin i cili i hap rrugë trajtimit financiar shtesë për minatorët, naftëtarët dhe metalurgët. Për punonjësit e minierave, ligji i ri parashikon daljen në pension 55…