Greqi/ BERZH mbështet investimet e gjelbra në sektorin e pasurive të patundshme

02/08/2019 9:00 AM 0 komente

Ndërtesa të tjera në Greqi do të përmbushin standardet më të fundit të qëndrueshmërisë dhe mjedisit, falë një kredie prej 50 milionë eurosh të BERZH-it për Pangea, ndërmarrja kryesore e investimeve të patundshme në vend.

Me mbështetjen e Bankës, kompania do të prezantojë raportimin e GRESB, Standardi i qëndrueshmërisë së pasurive të patundshme, i cili synon të rrisë vlerën duke vlerësuar dhe fuqizuar praktikat e qëndrueshmërisë.

Pangea do të vendosë gjithashtu 25 milionë euro kredi për investime të gjelbërta në prona të tilla si efiçenca e energjisë dhe burimeve, izolimi dhe teknologjia më e fundit për të zvogëluar gjurmët e tyre mjedisore.

Kredia do të mbështesë zgjerimin e portofolit të Pangea dhe zhvillimin e qëndrueshëm të biznesit, duke promovuar fokusin e saj strategjik në qëndrueshmërinë në aspektin e aseteve dhe menaxhimit të ndërtuar. Fondet do të plotësohen nga një kredi prej 250 milionë eurosh nga Banka Kombëtare e Greqisë (NBG), e cila do të përdoret kryesisht për ristrukturimin e bilancit.

Pangea është kompania kryesore e investimeve të pasurive të patundshme në Greqi. Portofoli i saj përbëhet nga më shumë se 350 prona komerciale, kryesisht zyra dhe ndërtesa me pakicë të vendosura në zonat urbane në të gjithë Greqinë dhe në tregje të tjera kryesore në Evropën Juglindore.

EBRD kohët e fundit ka siguruar një hua prej 55 milionë eurosh për të bashkëfinancuar blerjen e një pjese prej 32.7 për qind në Pangea nga Invel Real Estate.

Deri më sot, BERZH ka bërë investime që tejkalojnë 3.1 miliardë euro në sektorin e pronës dhe turizmit, ku promovon në mënyrë specifike investime të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse.

Në Greqi, EBRD ka investuar mbi 2.7 miliardë euro në sektorët e korporatave, financiare, energjetike dhe infrastrukturës së ekonomisë greke deri më sot.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of