Video News Monitor

MONITOR EKONOMI 38. Rritet papunësia, ulet konsumi. Kë goditi pandemia?

13/07/2020 8:20 PM 0 komente

Kë goditi pandemia?

Si pasojë e pandemisë, paralizimi i ekonomisë nuk ka kursyer asnjë sektor. Për shkak të vështirësive financiare, në qershor, numri i bizneseve që kaluan në status pasiv ishte 70% më i lartë se qershorin e një viti më parë.

Shqipëria, pagat më të ulëta në rajon

Kudo që të punosh në Shqipëri, do të vlerësohesh me një pagën më të ulët, në nivel rajonal. Sipas të dhënave të përpunuara nga Monitor, rezulton se arsimtaret, mjekët, administrata dhe disa profesione të tjera, kanë paga shumë më të ulëta se mesatarja rajonale dhe europiane.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of