Jeni duke lexuar në: Te Fundit nga Vendi

Abonohuni:

Rënia e call center

Për shumë vite, kompanitë që operojnë si qendra të thirrjeve telefonike, ishin burimi kryesor i punësimit të të rinjve…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« July 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1* Produkti i Brendshëm Bruto all day
2 3 4 5 6 7
8* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9* Anketa e Migracionit all day
10* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
11* Rezultatet e Vrojtimit Vjetor të Qumështit dhe nën Produkteve të tij all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
13 14
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17* Tregtia e Jashtme all day
18* Taksat Mjedisore all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21
22* Aksidentet Rrugore all day
23* Treguesit e Shëndetit Publik all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
24* Treguesit e Shëndetit Publik all day
25* Statistikat fiskale të qeverisë all day
26 27 28
29* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
30* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat all day
* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat sipas rrethit all day
* Huatë sipas rrethit all day
* Agregatët monetarë all day
* Statistikat e Bujqësisë dhe Blegtorisë all day
31* Ekonomia në fokus all day
* Buletini i Borxhit Publik dhe Regjistri Borxhit Publik all day
* Buletini i Statistikave fiskale të qeverisë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
       

Raporti/ Bizneset shqiptare më pak inovativët, ndjekin kanalet tradicionale të shitjes

Sipas një raporti anketimi të bizneseve në Ballkan, reklamimi dhe komunikimi i drejtpërdrejtë me klientët përmes kanaleve moderne - si Facebook, YouTube ose InstaGram po bëhet gjithnjë e më e…

Të rinjtë drejt Gjermanisë, në 2018-n numri i lejeve të qëndrimit për studentët u rrit me 45%

Trendi i studentëve shqiptarë të cilët po zgjedhin të studiojnë jashtë është rritur së fundmi. Pjesa më e madhe e tyre u janë drejtuar universiteteve europiane. Të dhënat e publikuara…

Qeveria para zgjedhjeve rriti shpenzimet për paga e koncesione i uli për investimet kapitale

Performanca e shpenzimeve buxhetore është përkeqësuar më tej ketë gjashtëmujor teksa nga të dhënat zyrtarë të Ministrisë së Financave shihet se, janë ulur shpenzimet për investime dhe janë rritur shpenzimet…

VIP-at dynden në Gjykatë kundër Tatimeve, nuk bien dakord me vlerësimin e detyrimeve

Kompani private dhe publike që kategorizohen tek tatimpaguesit e mëdhenj kanë regjistruar në seri, padi kundër Drejtorisë së Tatimpaguesve të Mëdhenj duke kundërshtuar vlerësimet tatimore të bëra nga kjo administratë.…

Lufta ndaj informalitetit, DPT dhe Inspektorati i Punës aksion në Durrës

Në kuadër të zbatimit të planit të gjerë operacional për luftën kundër informalitetit, Inspektoriati i Punës dhe Sektori i Monitorimit në Terren nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve vijuan sot…

Banka e Shqipërisë sqaron se kur shkelet Kodi i Etikës: Çdo qëndrim individual që bie ndesh…

Banka e Shqipërisë ka reaguar indirekt pas kërkesës së 28 deputetëve të Kuvendit për të shkarkuar anëtarin e Këshillit Mbikëqyrës të BSH-së, Arben Malaj për shkelje të etikës. Banka nuk…

Eksportet tkurren me 3.7% për 6 mujorin, po mbyllen kompanitë e mesme fason

Eksportet kanë vijuar me tendencën e tyre negative edhe gjatë muajit qershor. Sipas statistikave të INSTAT, në qershor u shitën jashtë vendit mallra me vlerë 25 mld lekë, duke u…

Mësuesve shqiptarë nuk iu vlen universiteti, kurrikulat e reja kërkojnë aftësi shtesë

Një plan program i ri për klasën e pestë do të futet në vitin shkollor 2019-2020, ndërkohë do të finalizohet reforma kurrikulare për klasat 1-9. Mësimdhënësit kanë marrë trajnimet bazë,…

Largimi i drejtorit të tatimeve, financave u mungojnë 30 milionë euro në janar-qershor

Të ardhurat që janë mbledhur nga tatimet, doganat, sigurimet shoqërore e të tjera në 6 muajt e parë të vitit ishin 225.5 miliardë lekë, sipas statistikave fiskale të publikuara nga…

Pasi do i japë të gjitha me koncesion (edhe Milot-Balldren), qeveria pritet të miratojë sot ndalimin e ofertave të pakërkuara

Kuvendi i Shqipërisë ka futur në axhendën e Kuvendit që do të zhvillohet  në datë 18 korrik  miratimin e Projektligjit “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 125/2013, “Për…

Shqiptarët po ikin edhe si të punësuar, lejet u dyfishuan në 2018-n, kryeson Gjermania, trend dhe Malta  

Tashmë jo vetëm si azilantë, shqiptarët po ikin edhe si të punësuar. Gjatë 2018-s janë dhënë 9,288 leje qëndrimi nga vendet e Bashkimit Europian për arsye punësimi, me një rritje…

Vaji i palmës, në 2018 u dyfishuan importet, mbi 1.5 milionë kilogramë

Pas një rënie të importeve të vajit të palmës në tregun shqiptar për vitin 2017,  kur u regjistruan vetëm 712 mijë kilogramë, në vitin 2018 trendi ka ndryshuar sërish. Të…

Financat bëjnë për “ujë të ftohtë” Arsimin dhe Shëndetësinë, shkel e shko buxhetin

Dy komente të posaçme nga Ministria e Financave për përdorimin e buxhetit nga dikasteret e Arsimit dhe të Shëndetësisë për 4 muajt e parë të vitit njoftuan për papërgjegjshmërinë e…

Nis zbatimin aksioni antiinformalitet, kontroll punës së zezë, kuponëve dhe faturave

Ka nisur sot zbatimi i aksionit kundër informalitetit, që u paralajmërua një ditë më parë nga kryeministri Rama. Ministrja e Financave, Anila Denaj, bëri të ditur se “Nis zbatimin Plani…

IFC ndihmon Shqipërinë për përmirësimin e politikave për investim

IFC-ja, anëtare e Grupit të Bankës Botërore, ka nënshkruar sot një marrëveshje për të ndihmuar Shqipërinë të modernizojë politikat e saj të investimeve, pjesë e një përpjekje për të krijuar…

Tatimet Këshillojnë: Ja si kryhet furnizimi i shërbimeve kundrejt personave të pa-tatueshëm

Në rubrikën Tatimet Këshillojnë, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka publikuar menyren se si kryhet furnizimi i shërbimve kundrejt personave të pa-taueshëm, vendet ku kryehet, Rregulli i përgjithshëm Referuar dispozitave…

Koncesioni i kolaudimit të pompave, Financat: Do të zbatojmë vendimin përfundimtar të Gjykatës, s’ka rritje çmimi

Ministria e Financave ka sqaruar procedurat lidhur me dhënien me koncesionin e kolaudimit të pompave të naftës. Ministria shpalli dje fitues  kompaninë “Noa Control”, e cila më herët kishte paraqitur…

KE: Ndihma ekonomike në Shqipëri poshtë kufirit të skajshëm të varfërisë

Matja e varfërisë në Shqipëri është e diskutueshme për shkak të statistikave të mangëta, por Komisioni Europian duke ju referuar Bankës Botërore raportoi se, shkalla e varfërisë në Shqipëri arriti…