Jeni duke lexuar në: Te Tjera nga Bota

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2020 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim për Banesa all day
5* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
6* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
7 8
9* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
10* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Statistikat e Pagave all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
11* Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme all day
12* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
14 15
16 17* Tregtia e Jashtme all day
* Tregtia e Jashtme all day
18* Aksidentet Rrugore all day
* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19 20 21 22
23 24 25* Lëvizjet e Shtetasve all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Statistika të Pozicionit të Investimeve Ndërkombëtare all day
26* Anketa e Migracionit all day
* Statistikat e transportit all day
27* Produkti i Brendshëm Bruto, Finale 2017 dhe Gjysmë-Finale 2018 all day
28 29
30* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Statistikat e borxhit të sektorit buxhetor të qeverisë dhe borxhit të garantuar all day
31* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
         

Në izolim të plotë

Masat e ashpra si mbylljet në karantinë janë përhapur kudo në Kinë. Provinca Hubei, me një popullsi sa Italia, është në izolim të plotë   Fshati Weiji është një vend…

Një botë e re

Asnjëherë nuk ka qenë më e lehtë të hedhësh në treg një markë të re. Por mund të jetë më e vështirë të krijosh një markë më të mirë se…

Koronavirusi jashtë Kinës

Bota është më e përgatitur se kurrë më parë për të ndaluar koronavirusin e Wuhan-it. Por rreziqet e tij të vërteta nuk do të merren vesh edhe për pak kohë…

Coronavirus, S&P shkurton PBB-në e Kinës në vitin 2020 në 5%. Toyota zgjat ndalesën e prodhimit

Standard and Poor's shkurton PBB e Kinës në 5% për 2020 S&P shkurton PBB e Kinës në 5 % si vlerësim për 2020, krahasuar me parashikimin e mëparshëm prej 5.7%,…

Sulmi i Trump ndaj Iranit: Kryevepër apo çmenduri?

Donald Trump dëshiron të frenojë Iranin. A po vepron ai në mënyrën e duhur? Ai mund të ketë frenuar sulmet konvencionale, por e nxiti Iranin që të ndërtojë një bombë…

Si të ndalni flakët

Mësimet e nxjerra nga zjarret e Australisë. Edhe shumë vende të tjera janë të ndjeshme   Një mënyrë për të kuptuar shkallën e shkatërrimit, që kanë shkaktuar zjarret në pyjet…

Netflix, Disney dhe beteja për të tërhequr shikueshmërinë më të lartë

Shërbimi i ri i transmetimit të Disney dhe luftërat mediatike Amerika ka parë disa bume spektakolare investimesh që shumë kohë përpara dhe mjafton të përmendim këtu hekurudhat në vitet 1860,…

Bomba e TikTok*

Videot e pakuptimta të TikTok ngrenë disa pyetje serioze rreth gjeopolitikës së të dhënave dhe rreziqeve të informacionit në internet Nëse ky artikull do të ishte një video TikTok, ajo…

Hendeku triliona dollarësh i pensioneve të Amerikës

Pensionet publike kanë mungesë të konsideruar financimesh. Shumë shpejt, kriza do të përkeqësohet   Nëse pjesa më e madhe e punonjësve në sektorin publik në Amerikanë gëzojnë ende të drejtën…

Politikat e tregut të administratës Trump përplasen me njëra-tjetrën

Tarifat e Presidentit krijojnë një kontrast të madh me lëvizjet e qëllimshme të zyrtarëve të tij Përpjekjet e Presidentit Donald Trump për të orkestruar marrëdhëniet tregtare të Amerikës po shkaktojnë…

Hong-Kongu, në revoltë

Rrethinat e padisiplinuara të Kinës e kundërshtojnë dorën e rëndë të Partisë Komuniste Partia nuk mund të fitojë pëlqimin e qëndrueshëm ndaj sundimit të saj vetëm nëpërmjet forcës Disa ditë…

Shtypja e të pasurve

Miliarderët, rrallëherë janë produkt i dështimeve të politikave. Sulmet e ashpra ndaj të pasurve do të shkaktojnë më shumë dëme sesa të mira   Sulmet ndaj miliarderëve po bëhen më…

Kriptomonedha “Libra” e Facebook, pranë dështimit

Monedha dixhitale e planifikuar e Facebook ka kaluar disa muaj vërtet të vështirë. Më 18 qershor, Facebook bëri publike planet mbi Libra-n, një monedhë dhe një sistem i ri pagesash…

Elizabeth Warren dëshiron të rindërtojë kapitalizmin amerikan

Në programin e kandidates demokrate, i është kushtuar pak hapësirë tregjeve dhe bizneseve   Historia e jetës së Elizabeth Warren është e jashtëzakonshme, shkruan The Economist. Ajo lindi në Oklahoma,…

Mënyra e duhur për të matur emetimet e karbonit

Objektivat zero janë të nevojshme, por jo të mjaftueshme   Edhe pse në mënyrë të ngadaltë, ndryshimet klimatike po zënë një vend të rëndësishëm në debatet politike të botës së…

Leksionet e Nobelit të Ekonomisë për varfërinë

Këtë vit e fituan tre laureatëve, politikat e të cilëve po përpiqen të lehtësojnë barrën e rëndë të varfërisë. Gjetjet e rastësishme ndihmojnë politikëbërësit të kuptojnë se cilat politika funksionojnë…

Tim Cook përpiqet të zvogëlojë varësinë e Apple nga pajisjet dhe të rrisë të ardhurat nga shërbimet

Hedhjet në treg të produkteve të Apple nuk janë më ato që kanë qenë dikur. Një dekadë më parë, prezantimi iPhone krijoi një entuziazëm të pakufi, aq sa adhuruesit e…

Vëllezërit Gupta të Afrikës së Jugut, të sanksionuar nga SHBA për korrupsion

Thesari amerikan ka vendosur sanksione ndaj familjes Gupta dhe një bashkëpunëtori të tij për akuzat e korrupsionit në Afrikën e Jugut. Sanksionet ishin në shënjestër të vëllezërve Atul, Ajay dhe…