Bullgari/ Turizmi po zhvillohet në mënyrën e duhur

16/04/2017 8:05 AM 0 komente
TEMA TE NGJASHME:

Turizmi është një sektor i ekonomisë bullgare që ka një potencial të madh për të kontribuar në hapjen e vendeve të reja të punës. Ai ka një ndarje të drejtë të PBB-së, por është gjithashtu i rëndësishëm edhe për zhvillimin e rajoneve periferike të vendit, tha ministrja e Turizmit, Stela Baltova, e cila i prezantoi të dhënat për këtë sektor gjatë vitit 2016.
Ajo tha se turizmi në vitin 2015 u rrit me 11.4%. Në 2016, nga 3.81 milionë turistë bullgarë, 83.4% e tyre udhëtuan brenda vendit dhe vetëm 12.9% udhëtuan jashtë saj. Nga ana tjetër, rreth 8.25 milionë turistë të huaj e vizituan Bullgarinë dhe rreth 2.35 milionë e vizituan atë si pasagjerë tranzit.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Komente

Jeni i pari për të shkruar një koment!

Notify of
avatar
wpDiscuz