Jeni duke lexuar në: Investime

Abonohuni:

Bitcoin 787

Banka e Kosovës paralajmëron qytetarët e saj për Bitcoin, askush nuk ju rimburson po humbët

Banka i referohet paralajmërimeve të mëparshme të Autoritetit Bankar Europian. Ja cilat janë rreziqet Në fillim të muajit qershor, Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka publikuar një deklaratë, ku…
Bitcoin 1 - 787

Rreziqet nga investimi në Bitcoin

E pagjurmueshme Kjo veti e Bitcoin ka tërhequr edhe krimin. Njerëzit mund të blejnë dhe shesin drogë, apo mallra të tjerë të jashtëligjshëm pa rrezikuar që të gjurmohen nga autoritetet.…
Bitcoin 3 - 787

Bitcoin: Monedha virtuale hyn “ilegalisht” në Shqipëri

Mania e monedhës virtuale vjen edhe në Shqipëri. Megjithëse Banka e Shqipërisë, si dhe Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare thonë se nuk ka asnjë kompani të licencuar për tregtimin e kriptomonedhës,…
invest

Brishtësia e investimeve të huaja

Shtetet e origjinës nga të cilët kanë ardhur 80% e Investimeve të Huaja Direkte për tremujorin e parë 2017 mbeten të “panjohura”. Banka e Shqipërisë ka publikuar javën e kaluar…
Shendetesi 1

Koncesionet 311 mln euro të shëndetësisë

Qeveria shqiptare, deri më tani, ka autorizuar 311 milionë euro pagesa për katër koncesione për 10 vitet në vijim. Por nëse kjo shumë do të investohej në shërbimet e sektorit…
shendetesia

Shëndetësinë e kap gangrena e koncesioneve

Kalimi për menaxhim nga privatët i ka rritur disafish kostot për disa shërbime shëndetësore. Shpenzimet buxhetore për shërbimin laboratorik në vitin 2015 ishin 2.3 milionë euro, ndërsa koncesionari do të…
Call center 4

Goditja finale për Shqipërinë

Firmoset protokolli për call center, 80% e shërbimeve të reja do të jenë në Itali. Eni, Enel, Sky, Mediaset, Tim, Vodafone, Wind Tre, Fastweb, Intesa SanPaolo, Unicredit, Poste Italiane, Ntv,…

Hendeku i burimeve njerëzore

Biznesi i nënkontraktimit të shërbimeve është duke vuajtur mungesën e infrastrukturës arsimore dhe teknologjike për të realizuar planet për zgjerimin e vrullshëm. Këshilli i Investimeve analizon problematikat e sektorit dhe…
invest

Flluska e investimeve italiane

Misteri i dhjetëra bizneseve italiane, që janë regjistruar si biznese të vogla në Shqipëri dy-tre vitet e fundit, por që nuk kryejnë asnjë aktivitet. Një sondazh i “Monitor” me bizneset…
Zagoria

Investimi australian që i jep shpresë vendlindjes së Çajupit

Nga Alket Braho Fillimisht ishte një vizitë familjare në vendlindjen e mikut të tij shqiptar dhe më pas erdhi ideja për të investuar. George Andrews, një shtetas australian me origjinë…
punesim

Shqipëria në punë part-time

Ekonomia e vendit ka vënë në punë vetëm 66% të kapaciteteve investuese këtë vit, por disa sektorë po vuajnë pasojat e mbiinvestimeve të bëra gjatë viteve të kaluara. Vetëm Shoqata…

Goditja e investimeve të huaja

Një tjetër goditje ka ardhur për performancën e investimeve të huaja në Shqipëri. Ndonëse në vlerë absolute ato ishin ndër më të lartat në rajon, në rreth 900 milionë euro…
AIDA

AIDA: Këtë vit 67 investitorë të huaj kanë shprehur interes, vetëm 2 janë konkretizuar

Gjatë këtij viti kanë shfaqur interes për investuar në Shqipëri 67 investitorë të huaj, por burimet nga Ministria e Ekonomisë bëjnë me dije se vetëm 2 prej këtyre pretendimeve janë…
eksporte

Niveli tjetër i eksporteve

Duhet të ndjekim modelin e nxitjes së eksporteve, duke iu përshtatur në mentalitet dhe organizim vendeve të zhvilluara perëndimore dhe jo të klonojmë modelet e Greqisë dhe Italisë së Jugut,…
Albania-Bosnia-and-Herzegovina-Croatia-Montenegro-TAP-IAP-Projects

Post Selanik…

Pritshmëritë e Tiranës zyrtare janë të larta ndaj gazsjellësit TAP, aq më tepër që ai gëzon mbështetjen e fortë të Bashkimit Europian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në të…
koncesione

PPP, pro dhe kundër

Ligji për koncesionet dhe prokurimet publike pret që të pësojë sërish ndryshime. Në Kuvend janë duke u diskutuar disa amendime që janë paraqitur si nismë e grupit parlamentar të LSI-së.…
durana-3-300x182

Durana, rajoni Tiranë-Durrës pas një dekade

Plani i integruar i zonës ekonomike Tiranë – Durrës, ose siç është pagëzuar me emrin “Durana”, do të shërbejë si një udhëzues për të shmangur kaosin e ndërtimeve pa leje…
skaneri dogana

Skanimi 22 euro/deklaratë po largon biznesin e tranzitit

Këshilli i Investimeve ka përgatitur një raport teknik për incentivat për nxitjen e investimeve, “Shqipëria përballë vendeve të Ballkanit Perëndimor”, ku krahason përparësitë konkurruese të Shqipërisë. Sipas raportit, ndër argumentet më…