Deutsche Bank dhe huadhënësit e Italisë janë në qendër të vëmendjes së testit të stresit

01/11/2018 10:21 AM 0 komente

Nuk janë vetëm huadhënësit italianë që duhet të shqetësohen për provën më të ashpër të bankave në Europë: firmat gjermane gjithashtu do të ndiejnë ‘dhimbjen’, raporton Bloomberg.

Deutsche Bank AG do të jetë veçanërisht e analizuar për shkak të skenarit më të rëndë të stresit të aplikuar për huadhënësit gjermanë, sipas dy personave të njohur me këtë çështje, të cilët kërkuan të mos përmendeshin, sepse rezultatet nuk janë publikuar.

Masa kryesore e fuqisë financiare të Deutsche Bank do të bjerë, duke e vendosur atë në gjysmën e poshtme të bankave të matura nga testi, tha njëri prej burimeve. Deutsche Bank refuzoi të komentojë, shkruan Bloomberg.

Më shumë se një dekadë pas krizës financiare, bankat vazhdojnë të bëjnë tregti në një pjesë të vlerësimeve që kanë marrë gjatë kohëve të bumit dhe shumë po përpiqen të lëvizin përtej riparimit të bizneseve të tyre. Ata po luftojnë gjithashtu me sfida të tjera, nga ndryshimet e kontabilitetit në ngadalësimin e ekonomive në shumë pjesë të botës dhe kufijtë e ngushtë në mes të normave të ulëta të interesit.

Ndërsa bankat gjermane po ballafaqohen me presion të lartë konkurrues në vend, huadhënësit italianë po shohin nivelet e kapitalit të tyre të zhvendosen, pasi një përplasje mes qeverisë populiste të vendit dhe Bashkimit Evropian nxiti një rënie në bondet e shtetit. Aksionet në bankat italiane kanë rënë dhe S & P Global Ratings ka ulur opinionin e saj për 11 nga huadhënësit e vendit, duke përfshirë Intesa Sanpaolo SpA, Banca IMI SpA dhe Mediobanca SpA.(Lexo edhe: http://www.monitor.al/sepata-e-moody-s-godet-korporatat-italiane/)

Rezultatet e testit do të tregojnë se sa të kujdesshëm janë 48 huadhënësit në një rënie të rëndë ekonomike. Rezultati i testit të stresit ka rëndësi, sepse ai ndihmon në përcaktimin nëse bankat kanë nevojë për më shumë kapital ose nëse mund të rrisin ndjeshëm dividentët e aksionarëve dhe shpërblimet e stafit.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of