Hamburg, krijohet një hotspot i ri bankar gjerman

24/04/2019 10:05 AM 0 komente

Salla koncertore e re e çelikut dhe e qelqit e Hamburgut është një kujtesë e gjallë e pasurisë së qytetit. Familjet e suksesshme kontribuan rreth 70 milionë euro (78 milionë dollarë) dhe tani një grup i menaxherëve të aseteve dëshirojnë të përdorin atë pasuri.

Vontobel Holding AG dhe BNP Paribas SA po zgjerohen në Hamburg, ndërsa kompanitë e tjera po hapin një zyrë atje për herë të parë. Qyteti ka më shumë se pjesëmarrjen e sajtë milionerëve dhe sipas Indeksit të Billionaires Bloomberg, të paktën pesë nga 30 gjermanët më të pasur jetojnë në Hamburg, përfshirë Michael Otto, kreu i bordit mbikëqyrës të një kompanie me pakicë online dhe manjatin Guenther Fielmann .

“Pse nuk të mos dëshironte një menaxher i pasurisë të merrte pjesë në njërën nga vendet më të pasura në Evropë, me shumë para të vjetra..?”, tha Axel Sarnitz, një partner në firmën konsulente ZEB.

Një tjetër tregues i pasurisë së Hamburgut është fakti se ka më së shumti themele të çdo qyteti gjerman. Shumë familje të pasura mbajnë lidhje të ngushta me këto organizata, dhe të dy grupet ndonjëherë i drejtohen menaxherëve të mjeteve për ndihmë për të mbikëqyrur pasurinë e tyre.

“Ka fondacione me përfitim privat, qëllimi i të cilëve është që ndonjëherë të kujdeset për anëtarët e pasur të familjes për breza”, tha Birgit Radow, zëvendës sekretar i përgjithshëm i Shoqatës së fondacioneve gjermane.

Bankat private gjermane dhe firmat investuese po kërkojnë burime të reja të të ardhurave ndërsa përpiqen të kthejnë rritjen e aseteve nën menaxhim në fitime më të larta. Marzhet e fitimit në sektorin privat janë shumë të ulëta”, tha ZEB në një studim në fund të vitit të kaluar.

*Bloomberg News

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of