May pranon propozimin e BE-së: Brexit shtyhet në 31 tetor

11/04/2019 2:11 PM 0 komente

Theresa May pranoi ofertën e Bashkimit Evropian për të zgjatur Brexit deri më 31 tetor dhe tani duhet t’ia ‘shesë’ atë anëtarëve skeptikë të Parlamentit dhe Partisë Konservatore, që ka humbur durimin në udhëheqjen e saj.

Deputetët konservator të Pro-Brexit kanë shprehur pakënaqësinë e tyre me zgjatjen, një etapë e pritjes së Theresa May ka të ngjarë të përballet më vonë në Dhomën e Komuniteteve.

“Unë nuk mendoj se është një ide e mirë dhe nuk po jep rezultatin e referendumit”, tha Jacob Rees-Mogg për Sky News. “Këtu jemi për Halloween dhe ka njëfarë simbolike në këtë, mendoj.” Rees-Mogg bëri të qartë, megjithatë, se ai nuk po shqetësohet që May-i të zëvendësohet si udhëheqëse partiak dhe kryeministër, pavarësisht nga një përpjekje e fundit nga kolegu i tij Mark Francois për të rindërtuar një mocion mosbesimi në maj.

Deputeti Tory Maria Caulfield gjithashtu shprehu zemërimin. “Ka një dredhi nga ata deputetë që kurrë nuk donin të largoheshin nga BE në radhë të parë për të hedhur poshtë rrugën,” tha ajo për Sky, duke shtuar se marrëveshja e divorcit nuk ka gjasa të marrë më shumë mbështetje. “Në këtë fazë të negociatave, duhet të jeni gati të largoheni”.

Zhvillimet kryesore:

-Krerët e BE pranojnë të zgjasin Brexit më 31 tetor, me shqyrtimin e progresit në qershor; Ende ka për qëllim të largohet nga 22 maj për të shmangur zgjedhjet e BE
-Mund të pritet që të japë deklaratë para Parlamentit rreth orës 1 .
-Bisedimet e Qeverisë me Partinë e Punës vazhdojnë

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of