Analistët: Kërcënimi tarifor i Sh.B.A-së mund të përbëjë problem për iPhone e Apple

05/08/2019 9:15 AM 0 komente

Apple Inc mund të shohë një ulje në fitimet e saj vjetore nga tarifa e propozuar rishtazi nga Presidenti amerikan Donald Trump, 10% për importet kineze nga 1 shtatori, thanë të Premten analistët nga Banka e Amerikës Merrill Lynch.

“Pjesa e prapme e matematikës së zarfit sugjeron që ndikimi (i tarifave të reja) do të jetë afërsisht $ 0,50 – 0,75 $ (vjetore për aksion) goditur në të ardhurat me afërsisht 0.30 – 0.50 $ nga iPhone”, thane analistet.

Aksionet në Apple, të cilat raportuan një përmirësim të befasishëm në Kinë në fillim të kësaj jave, ranë 2.5% në mëngjes, duke shtuar humbje të ngjashme një ditë më parë pasi Trump ‘grisi’ një armëpushim tregtie me Kinën që kishte zgjatur pak më shumë se një muaj.

Shtetet e Bashkuara dhe Kina janë mbyllur në një luftë tregtare të shënuar me tarifa tit-për-tat që nga viti i kaluar. Tensionet kanë prishur zinxhirët e furnizimit global dhe tregjet e rrënuara financiare.

Shënimi BofA gjithashtu parashikoi mundësinë që Apple të rrisë çmimet e iPhone-ve me rreth 10%, duke ulur kërkesën me 20% ose rreth 10 milion njësi.

Apple në mënyrë efektive uli çmimet e iPhone në Kinë në fillim të këtij viti pasi kurset e këmbimit të monedhave i kishin bërë telefonat shumë të shtrenjtë për shumë konsumatorë kinezë.

Në nivel global, shitjet e iPhone ranë 12% në 25.99 miliardë dollarë në tremujorin e fundit të raportuar, pasi ranë 17% në tremujorin e dytë.

/ REUTERS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of