Dështon projekti për transportin ujor të pasagjerëve Shqipëri- Mal i Zi

13/06/2013 2:07 PM 0 komente

DSCN9914_847805914Projekti për transportin  ujor me Malin e Zi vazhdon të mbetet ende i parealizuar. Pika kufitare e Vir Pazarit edhe pse u rihap 7 vite më parë nuk është vënë në funksionim dhe duket se situata ka shkuar serish në pikën e nisjes. Në qershorin e vitit 2006 në Shkodër zyrtarisht u hap pika e kalimit kufitar Ura e Bunës-Vir Pazar. Qëllimi kryesor i kësaj pike kalimi ishte zhvillimi i turizmit dhe lëvizja e turistëve të dy vendeve me transport ujor. E ndërsa pala shqiptare bëri përpjekjet e saj duke krijuar një infrastrukturë modeste, homologët malazezë qëndruan indiferentë. Sipas tyre, nuk mund të niste transporti ujor, qoftë edhe vetëm për turistë, pa u krijuar të gjitha kushtet e nevojshme.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of