Kompanitë globale po shesin pasuritë e tyre të paluajtshme

12/04/2021 10:48 AM 0 komente

Kompanitë po shesin sasi rekord të pasurive të patundshme ndërsa nxitojnë të menaxhojnë bilancet e tyre të goditura nga Covid.

Firmat në të gjithë Evropën, Lindjen e Mesme dhe Afrikën shitën 27 miliardë euro (32 miliardë dollarë) të pronave të korporatave në vitin 2020, sipas një raporti nga ndërmjetësi Jones Lang LaSalle Inc. Kjo ishte pak më shumë se një vit më parë, edhe pse marrëveshjet e përgjithshme të pasurive të patundshme ndryshuan gjatë pandemisë.

Kompanitë po heqin dorë nga prona për të “ruajtur kapitalin dhe për të liruar likuiditetin, si dhe për të riformuar portofolet e tyre për të mbështetur planet e biznesit post-pandemik”, tha Nick Compton, kreu i tregjeve të kapitalit të korporatave për EMEA në JLL.

Pak më shumë se një e treta e shitjeve të korporatave ishin prona të zyrave. Të gjitha llojet e shitjeve të pasurive të patundshme komerciale në Evropë ranë me 27% në vitin 2020, sipas të dhënave të Real Capital Analytics.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of