Në gjueti për Guvernatorin e Bankës së Anglisë

24/04/2019 10:11 AM 0 komente

Britania filloi zyrtarisht kërkimin për pasardhësin e Mark Carney si guvernator i Bankës së Anglisë, një rol që lidhej me njerëzit brenda institucionit dhe ish-bankierët qendrorë anembanë botës.

Carney ishte i pari i huaj që drejtoi BOE (ka lindur në Kanada) dhe Kancelari i Departamentit Philip Hammond ka thënë se ai është i gatshëm të shikojë përsëri jashtë vendit, për kandidaturën e radhës.

Një numër emrash kanë qenë përmendur ditët e fundit që mund të kandidojnë,  sidomos Raghuram Rajan, profesor i Universitetit të Çikagos, i cili më parë udhëhoqi Bankën Rezervë të Indisë. Zëvendësguvernatorët e BOE Ben Broadbent dhe Dave Ramsden, si dhe shefi i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare Andrew Bailey, janë përmendur gjithashtu. Të tjerë përfshijnë Sharon White, kreu i Rregullatorit të Komunikimit të Britanisë, kryetari i Santander Plc Shriti Vadera dhe ekonomisti kryesor i BOE, Andy Haldane.

Roli në krye të institucionit tre shekullor vjen me një rrogë prej 480,000 paund ( 620,000 dollarë).

Carney mori rolin nga paraardhësi i Hammondit, George Osborne, i cili në atë kohë e përshkroi atë si “më të mirin” në botë.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of