Normat e depozitave ‘ndalen’ në vetëm 1.5%

27/10/2016 9:26 AM 0 komente

Norma mesatare e interesit pët depozitat e ndërmarrjeve arriti në 1.5% me rritje prej 0.5 pikë përqindje krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak.

Banka Qendrore e Kosovës (BQK) njoftoi se rritje shënuan normat e interesit për depozitat me afat të ndërmarrjeve.

“Në anën tjetër, norma mesatare e interesit për depozitat e individëve shënoi rënie, duke zbritur në 0.7% nga 0.8% që ishte në qershor 2015”, thuhet në raportin e BQK-së, për vlerësimin tremujor të ekonomisë.

Në kuadër të kësaj kategorie, sipas BQK-së, në depozitat e afatizuara u shënua rënie e lehtë e normës së interesit, përderisa norma e interesit në depozitat e kursimeve dhe atyre të tranferueshme nuk kanë pasur ndryshime domethënëse. /Telegrafi/

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of