Publikim i Artikullit të Sponsorizuar

Studimi tregon se vlera e shtëpisë rritet me 3.1% kur ka akses tek fibra optike.

05/08/2019 9:23 AM

Studimi tregon se vlera e shtëpisë rritet me 3.1% kur ka akses tek fibra optike.

Sipas një raporti të publikuar nga FTTH Connect (Fiber to the Home) aksesi në internet nëpërmjet fibrës optike mund të rrisë vlerën e shtëpisë deri në 3.1 %. Autorët e studimit hetuan mbi marrëdhënien e internetit që përcillet mes fibrës dhe shërbimeve të tjera të shpërndarjes dhe dolën në rezultatin se shumica e përdoruersve ishin më të prirur të tërhiqen rreth cilësisë që fibra ofron.
Për shkak të shpejtësisë dhe faktit që nuk ndikohet nga kushtet atmosferike, fibra është përfshirë në shumicën e investimeve të reja në ndërtim duke u kthyer kështu në preferencë kryesore të bizneseve dhe investimeve të tyre që përmirësojnë ekonominë në përgjithësi.

Studimi i publikuar nga FTTH Council pohon se GDP për kokë në zonat ku ka gigabit internet është më e lartë. Investimet në infrastrukturë, krijimi i vendeve të reja të punës, sipërmarrja dhe kompanitë që zhvendosen apo zgjerohen në qytet janë të gjitha manifestime të kësaj rritjeje.

Studimi gjithashtu ka përcaktuar se për shtëpitë ku përdoret internet deri në 1 Gigabit për sekondë, çmimet e transaksioneve janë mbi 7 % më të larta sesa për shtëpitë ku shpejtësia më e lartë në dispozicion është 25 Mbps.

“Faktet tregojnë rritje: investimi në fibra përmirëson ecurinë ekonomike të një zone si dhe cilësinë e jetës”, tha Presidenti i Këshillit të FTTH dhe CEO i Heather Burnett Gold.

“Rreth Shteteve të Bashkuara, liderët në nivel lokal kanë filluar të mendojnë se si infrastruktura e internetit është një katalizator për inovacionin ekonomik, arsimor dhe qeveritar”.
“Përfitimet e të gjitha rrjeteve me fibër, janë të qarta për të gjithë njerëzit që janë vendosur në këto zona,” tha Kryetari i Bordit të Këshillit të FTTH Kevin Morgan, “Të dhënat e sotme fuqizojnë më tepër misionin tonë si një organizatë: për të nxitur investimet dhe aplikimin e shërbimeve FTTH në të gjithë vendin duke krijuar vlerë për ofruesit e shërbimeve dhe klientët e tyre. Ne presim me padurim të punojmë me më shumë ofrues dhe zona për të ofruar më të mirën”.