Jeni duke lexuar në: Bujqësi

Abonohuni:

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« December 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2* Ekonomia në fokus all day
3* SDG all day
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
* Statistikat mbi të Ardhurat dhe Nivelin e Jetesës all day
7 8
9 10* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
11* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Tregtia me Pakicë all day
13* Statistikat Afatshkurtra all day
14 15
16* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Regjistrimet në Arsimin Parauniversitar all day
17* Tregtia e Jashtme all day
18* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
19* Ndërmarrjet e Huaja në Shqipëri all day
20* Kalendari i Publikimeve të INSTAT all day
21 22
23* Aksidentet Rrugore all day
24* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
25 26* Lëvizjet e Shtetasve all day
27* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29
30 31* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
         

Mes Romës, Tiranës dhe fermës së re në Shijak

Një biznes i ri agroturizmi në Shijak, me një investim prej 40 milionë lekësh pritet t’i japë hov turizmit të brendshëm dhe të huaj dhe të nxisë zhvillimin dhe punësimin…

Biznesi i ëmbël i luleshtrydhes

Prodhimi i luleshtrydhes në vend po njeh rritje ndër vite. Sipas statistikave, është dyfishuar sipërfaqja e mbjellë dhe thuajse trefishuar sasia e prodhuar nga viti 2015 në 2017. Fermerët ankohen për…

Subvencionet: Në mënyrë perfekte joperfekte

Shqipëria duhet të ndërpresë përkohësisht dhe ndoshta përgjithmonë politikat ekspansioniste dhe elektorale të subvencioneve në bujqësi. Ajo duhet të dedikojë fonde dhe burime njerëzore për t’u përafruar sa më parë…

“Dueli” mollë apo patate, Mero: Ndryshimet me strategji të jenë graduale

Flet Dekani i Fakultetit të Bujqësisë në Universitetin e Korçës Gjergji Mero Strategjitë nuk duhet të ndryshojnë në mënyrë të shpeshtë dhe të shpejtë, për t’iu dhënë mundësi fermerëve që…

Filizi i dështuar

Ormani, një fshat me 450 familje në zonën e Korçës, përjetoi minutat e tij të famës pas një deklarate të Kryeministrit që lidhej me pataten. Atyre ju kërkua të heqin…

Programi IPARD, 94 milionë euro, ndërhyrja në dy faza

Bashkimi Europian, përmes programit IPARD II, do të mbështesë Shqipërinë me të paktën 71 milionë euro. Qeveria shqiptare duhet që të ofrojnë të paktën 25% të kësaj shume, duke e…

Torta e subvencioneve në bujqësi

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural ka gati udhëzuesin për mënyrën sesi do të ndahen 20 milionë eurot e Skemës Kombëtare të Mbështetjes. Në themel të saj qëndrojnë subvencionet për…

“100 fshatrat”, monedhë e re rurale

Programi “100 fshatrat” pritet që të përqendrojë fondet dhe vëmendjen e qeverisë në krijimin e një modeli të suksesshëm në zonat rurale në tre vitet e ardhshme. Katër ministritë e…

“Mbështetja për programin 100 fshatrat, kategoritë që përfitojnë nga bujtinat tek stanet”

Sofjola Kotelli, Drejtor Kabineti në Ministrinë e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Katër ministritë, insitucionet vendore por edhe Fondi Shqiptar i Zhvillimit dhe donatorët do të orientohen drejt mbështetjes së programit…

Ekuacioni i ri i bujqësisë

Intervistë me Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Z.Niko Peleshi   Ekuacioni i ri i qeverisë për zhvillimin e bujqësisë ka vënë theksin në rritjen e mirëqenies dhe kontributit të…

Ekspansioni i biznesit të “mrekullive”

Eksportet e bimëve mjekësore janë dyfishuar në dekadën e fundit, por biznesi është në dilemën e ruajtjes së identitetit të bimëve që rriten në gjendje të egër, apo kultivimin në…

Refuzimi i subvencioneve

Mrizi i Zanave, një model biznesi i bazuar në agroturizëm, tashmë është një emër i njohur për shumicën e shqiptarëve, për gatimet e shijshme bio, servirjen dhe kombinimet e veçanta…

Dilemat e fermerëve, mes traditës dhe eksperimenteve

Për shkak të kostove të larta, copëzimit të tokës dhe mungesës së financimeve, fermerët shqiptarë po orientohen drejt kulturave bujqësore të panjohura, të cilat rrezikojnë të kthehen në flluskën e…

Grantet e bujqësisë – a janë vërtet të aksesueshme për të gjithë?!

Shkaku primar dhe më i rëndësishëm përse nuk i aksesojmë këto fonde pavarësisht nevojës shpeshherë jetike që kanë bizneset bujqësore dhe fermerët ngelet informaliteti i lartë që ka zaptuar fort…

Grantet e bujqësisë – a janë vërtet të aksesueshme për të gjithë?!

Shkaku primar dhe më i rëndësishëm përse nuk i aksesojmë këto fonde pavarësisht nevojës shpeshherë jetike që kanë bizneset bujqësore dhe fermerët ngelet informaliteti i lartë që ka zaptuar fort…

Sytë nga bujqësia

Pasi kemi rendur me investime ineficente në lloj-lloj degësh ekonomie, pasi kemi dislokuar kapital marramendës në struktura të përkohshme dhe të paqëndrueshme përgjatë 26 vjetëve, më në fund kapitali shqiptar…

Bletën e zë hashashi, shkatërrohen 40% e koshereve

iti 2016 ka qenë një vit dramatik për bletërritësit. Sipas të dhënave në shkallë kombëtare, këtë vit janë shuar 40 për qind e koshereve. Shoqata e Bletërritësve të Shqipërisë pohon…

Spontane, e planifikuar, e varur nga kapriçot e motit…

Për sa i përket sektorit bujqësor, fermerët dhe investitorët në këtë fushë presin një vit të ngjashëm me atë që kaloi. Në këtë sektor, problemi më madhor, i cili sipas…