Jeni duke lexuar në: Banka

Abonohuni:

Si do informohen bizneset e vogla për fiskalizimin?

E Ftuar: Delina Ibrahimaj, Drejtoresha e Përgjithshme e Tatimeve

[shikoni]

Synojmë që 70% e popullsisë mbi 15 vjeç të ketë llogari bankare deri më 2022

Flet Luljeta Minxhozi, zv.guvernatore e Bankës së Shqipërisë   Luljeta Minxhozi, zv.guvernatore e Bankës së Shqipërisë, njëkohësisht edhe kryetare e Komitetit Kombëtar të Pagesave, shpjegon risitë dhe objektivat e projektligjit…

“Revanshi” i mikrofinancës

Tregu i mikrofinancës po rritet me hapa të shpejtë prej hyrjes në treg të kompanive balltike vitet e fundit. Aktivet e mikrofinancës u zgjeruan mbi 20% në 2018-n. Banka e…

Banka e Shqipërisë nis hetimin për subjektet e mikrofinancës, lajmërohen masa

Banka e Shqipërisë pohoi se ka në hetim disa subjekte të reja të mikrofinancës në vend, sidomos në drejtim të normave jo transparente të interesit. Banka e Shqipërisë argumentoi për…

“Mikrofinancat e fajdeve”

Banka Qendrore  e Kosovës në luftë me “IuteCredit” dhe “Monego”   Banka Qendrore e Kosovës, më 6 dhjetor 2019  ka mbyllur dy institucione mikrofinanciare për shkak të normës së lartë…

Dilema mes interesave më të larta dhe riskut

  Si ndahet tregu i fondeve të investimeve. Si mund të investosh, ku kanalizohen paratë e klientëve dhe sa të rrezikuara janë fondet krahasuar me depozitat në banka   Për…

Ligji ri i fondeve të investimit, kompensim për humbjet e klientëve

  Forcohet mbrojtja e investitorëve me masa për informimin dhe miratimin e klientëve për investimet e tyre. AMF duhet të krijojë një skemë për ankesat e investitorëve   Drafti i…

Informacioni që duhet t’i jepet klientit përpara investimit

Shoqëria administruese e fondeve të investimeve alternative ose administruesi i njohur i fondeve të investimeve alternative, për çdo fond të investimeve alternative që administron ose marketon, u mundëson investitorëve të…

Bankat, më të besuarat. Zhgënjejnë shoqëritë e kursim-kreditit

Studimi i organizatës “Idra” tregon se sistemi bankar është ndër industritë më të besuara krahasuar me sektorët e tjerë.  Studimi i organizatës “Idra”, i financuar nga Shoqata e Bankave, tregon…

Kë nuk besojnë shqiptarët: Qeverinë dhe sistemin gjyqësor

Rezultatet e një sondazhi tregojnë se qeveria, shoqatat e kursim-kreditit, partitë politike dhe sistemi gjyqësor janë institucionet ku shqiptarët besojnë më pak. Të rinjtë, më mosbesuesit ndaj qeverisë   Një…

BSH: Tërmeti zbeh pritjet për rritjen ekonomike, ja tre sfidat e këtij viti

Për vitin 2020, Banka e Shqipërisë gjykon se inercia pozitive e rritjes ekonomike do të tejkalojë pasojat negative, që mund të vijnë nga tërmeti. Kjo do të thotë se, edhe…

“Qasja e Tiranës” për kreditë e këqija të 9 korporatave do të veprojnë deri më 2020

Rregullorja e pagëzuar me emrin “Qasja e Tiranës”, e ngjashme me “Modelin Podgorica”, që synon të ristrukturojë të paktën 9 korporata të mëdha, pjesë e 35 bizneseve të mëdha në…

Bankat e Kosovës këtë vit fituan rreth 80 milionë euro

Fitimi i bankave komerciale për sivjet është rreth 80 milionë euro. Kështu u tha në konventën vjetore të Shoqatës së Bankave të Kosovës të mbajtur në Prishtinë. Kryeshefi ekzekutiv i…

Leku forcohet më shumë se të gjitha monedhat rajonale

Shqipëria vijon të ketë deficit të lartë të llogarisë korrente në raport me rajonin, por në paradoks me këto zhvillime, monedha vendase është mbiçmuar ndjeshëm në tregun valutor, në raport…

Trekëndëshi i sigurisë kërkon masa dhe qëndrime të përbashkëta

Të gjitha institucionet që administrojnë vlera monetare dhe veprojnë me sportele, të kenë të njëjtin standard, të zbatohet një politikë e përbashkët sigurie, duke respektuar padyshim edhe kushtet specifike të…

Lëvizje të mëdha në tregun bankar të rajonit

Marrëveshjet ndërmjet SocGen dhe OTP kryesojnë tregun e M&A. Bankat greke vazhdojnë shitjen e aksioneve të tyre në rajonin e Europës Juglindore   Konsolidimi i sektorit bankar në Europën Juglindore…

Hiqen deklarimet e biznesit në zyrën e punës

Ligji i për nxitjen e Punësimit që ka hyrë në fuqi së fundmi ka lehtësuar procedurat e biznesit për deklarimin e burimeve njerëzorë në zyrat e punës. Neni 21 i…

Banka Botërore: gati gjysma e ekonomisë shqiptare është informale

Një studim i Bankës Botërore për ecurinë e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme në Rajonin e Ballkanit i publikuar këto ditë vlerëson se informaliteti në Shqipëri vijon të mbetet…

Kultura financiare, shqiptarët marrin notë kaluese

Një vrojtim i Bankës së Shqipërisë nxori në pah kulturën e dobët financiare të shqiptarëve, por njohuritë matematikore janë ende të admirueshme. Mbi 90% e të intervistuarve janë të aftë…