Ekonomia e Serbisë do të rritet me 5 për qind këtë vit

07/04/2021 9:24 AM 0 komente

Ekonomia e Serbisë do të rritet me 5 për qind këtë vit, tha të martën Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), duke rishikuar parashikimin e tij për një rritje prej 5.5% të produktit të brendshëm bruto (PBB) të bërë në tetor.

FMN pret që PBB e Serbisë të zgjerohet me 4.5% në 2022, tha Fondi në raportin e tij më të fundit të Parashikimit Ekonomik Botëror (WEO).

Inflacioni i harmonizuar i çmimeve të konsumit të Serbisë shihet në 2.2% në 2021 dhe 2.4% në 2022, sipas raportit të WEO të prillit 2021.

Papunësia parashikohet të bjerë në 13.0% në fund të 2021, nga 13.3% në 2020, para se të binte më tej në 12.7% në 2022.

Deficiti i llogarisë korrente të Serbisë parashikohet në 5.7% të PBB-së në 2021 dhe 5.5% në 2022, tha FMN. /Seenews

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of