Reagon Shoqata e Bankave: stabiliteti i bankave tregtare nuk është cënuar

10/09/2014 11:04 AM 0 komente
Shoqata Shqiptare e Bankave ka reaguar pas situatës së fundit të krijuar me arrestimin e  ish guvernatorit Ardian Fullani dhe 18 personave të tjerë, lidhur me vjedhjen e 713 milionë lekëve në Bankën e Shqipërisë.
Në një njoftim zyrtar për shtyp të Shoqatës së bankave thuhet: “Duke marrë shkas nga zhvillimet e fundit që kanë përfshirë Bankën e Shqipërisë, Shoqata Shqiptare e Bankave (AAB), në emër të gjithë bankave anëtare të saj, dëshiron të risigurojë publikun dhe të gjithë depozituesit dhe klientët se funksionimi dhe  stabiliteti i bankave tregtare në vend nuk janë cënuar.
Siç reflektohet edhe nga pasqyrat financiare, të cilat AAB i ka publikuar vazhdimisht, sistemi  bankar shqiptar mbetet likuid, i mirë kapitalizuar, me një rritje të vazhdueshme dhe një  performancë të qëndrueshme.
AAB dhe bankat anëtare të saj do të vazhdojnë të bashkëpunojnë me Bankën e Shqipërisë, si dhe  institucione të tjera financiare kombëtare dhe ndërkombëtare, për të siguruar ruajtjen e stabilitetit financiar në vend”, përfundon njoftimi i Shoqatës.

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of