Vijon rënia e industrisë gjermane, teksa rikuperimi duket i vështirë

07/11/2019 9:54 AM 0 komente

Prodhimi industrial gjerman vazhdoi të përkeqësohet, duke vënë një pengesë në sinjalet e fundit të përmirësimit në eurozonë dhe ekonominë e tij më të madhe.

Prodhimi ra 0.6% në shtator, krahasuar me vlerësimet e ekonomistit për një rrëshqitje prej 0.4%. Prodhimi nxiti rënien, ndërsa ndërtimi dhe energjia u rritën. Raportet tregojnë se urdhrat gjermanë të fabrikës u rritën më shumë sesa pritej dhe një masë për aktivitetin e sektorit privat në eurozonë u rrit.

Ndërsa Kryeshefi Ekzekutiv i Siemens AG Joe Kaeser i tha Bloomberg TV se ai pritet që rënia të “rikuperohet në nivelin e gjashtë muajve të ardhshëm”, kompania paralajmëroi se dobësia në industrinë e automjeteve dhe pajisjeve të fabrikës do të çojë në një rënie në disa vëllime të biznesit vitin e ardhshëm.

Prodhimi i industrisë gjermane ishte në një rënie vjetore prej 4.3% në fund të tremujorit të tretë, kur vendi u zhyt në një recesion teknik.

 

/BLOOMBERG NEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of