Nëse shkëmbehen territoret, kujt i mbeten Trepça dhe Ujmani

06/09/2018 10:04 AM 0 komente

Burimet natyrore me rëndësi strategjike mbrohen nga secili shtet, pra edhe nga Kosova e Serbia. Lëvizja e kufijve i prek të dyja. Zgjidhja po ashtu mund të jetë dy llojesh: “win-win”, apo “lose-lose”. Pra mund të fitojnë të dyja, ose të humbasin të dyja.

Për Kosovën me peshë janë Ujmani dhe Trepça, raporton Klan Kosova.

Për Serbinë Korridori Dhjetë. Rëndësia e tyre me gjasë do të çojë kah marrëveshjet e veçanta – për secilën.

 

/KLAN KOSOVA/

 

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of