Maqedonia e Veriut, investim 750 mln euro në terminalin grek LNG

06/04/2021 9:57 AM 0 komente

Kompanitë shtetërore të Maqedonisë së Veriut, Burimet Kombëtare të Energjisë (NER) dhe ESM nënshkruan Memorandumin e Bashkëpunimit (MoC) për të investuar në një projekt për ndërtimin e një terminali lundrues të gazit të lëngshëm natyror (LNG) dhe një termocentrali të gazit pranë qytetit bregdetar të Alexandroupolis në Greqi.

Maqedonia e Veriut ka në plan të investojë mbi 380 milion euro (446.7 milion dollarë) në 25% të aksioneve në termocentralin 800 MW dhe 370 milion euro në 10% të aksioneve në terminalin LNG, tha kryeministri Zoran Zaev në një konferencë për shtyp.

NER nënshkroi një MoC me Eleni Asmina Copelouzos për të blerë një pjesë në terminalin LNG, tha zëdhënësi i qeverisë së Maqedonisë Veriore Muamet Hoxha në konferencën për shtyp. Copelouzos është aksioner i kompanisë greke Gastrade, e cila po zhvillon terminalin LNG.

Për më tepër, ESM nënshkroi një MoC me Gastrade për të rezervuar kapacitetin në terminal për një periudhë 15 vjeçare. ESM gjithashtu nënshkroi një MoC me Damco Energy për të blerë një 25% të aksioneve në termocentralin me gaz natyror, shtoi ai.

Në një njoftim të veçantë për shtyp, Gastrade tha se palët do të punojnë së bashku në formulimin e detajeve të të dy marrëveshjeve që do t’u paraqiten organeve të tyre përkatëse të qeverisjes për miratim.

 

/SEENEWS

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of