Pse Draghi nuk do ta kopjojë Pauellin, edhe nëse ngadalësimi i Eurozonës vijon

01/02/2019 9:57 AM 0 komente

Mos prisni që Mario Draghi të jetë po aq i shpejtë sa homologu i tij i SHBA-ve për të ndryshuar qëndrimin e politikës nëse ngadalësimi i rajonit të euros përkeqësohet.

Pavarësisht një recesioni në Itali dhe një humbje të ndjeshme të momentit ekonomik në Gjermani, presidenti i Bankës Qendrore Evropiane nuk po tregon shumë urgjencë për të ndryshuar kursin në një rrugë tërheqjeje nga stimulimi, që fillimisht duhej të përfshinte një rritje të normës së interesit në fund të këtij viti.

“Ne luftojmë për të parë një reagim të shpejtë,” tha Oliver Rakau, një ekonomist në Oxford Economics në Frankfurt. “Udhëzimi përpara i jep atyre shumë hapësirë ​​për të pasur kohë për të vlerësuar të dhënat. Ajo nuk na jep asgjë specifike, por nëse keni udhëzime atëherë ju tashmë keni një mundësi lehtësuese përpara “.

Ndërsa Draghi dhe kolegët e kanë pranuar ngadalësimin dhe kanë zhvendosur poshtë pikëpamjen e tyre për perspektivën, ato gjithashtu tregojnë për rritjen e pagave dhe krijimin e vendeve të punës si arsye për optimizëm. Tani për tani, ata kanë ndalur ndryshimin e udhëzimeve të tyre në nivele të ulëta, duke vazhduar lehtësimin sasior që krijoi një grumbull stimulues prej 2.6 trilion euro (3 trilionë dollarë) në obligacione qeveritare.

Kryetari i ngarkuar i FED Jerome Powell të mërkurën, për të ndalur një cikël të rritjes së normave, mund t’i japë Draghi disa skenare për mendime, edhe pse BQE rrallë ka qenë në bllokadë me Fed gjatë dekadës së kaluar.

Komente

avatar
  Subscribe  
Notify of