Jeni duke lexuar në: Shtypi Ekonomik i Ditës

Abonohuni:

Marrja e shtetësive nga shqiptarët në BE

390 mijë shqiptarë kanë marrë shtetësi në një prej vendeve të BE në 15 vitet e fundit, rekord në Ballkan. Kryesojnë Greqia dhe Italia. “Monitor” ka përpunuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« August 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5* Statistikat e Kulturës all day
6 7 8* Të dhëna të pasqyrave financiare të bankave all day
* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10 11
12 13* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
14* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Treguesit Demografikë all day
15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
16 17 18
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
* Tregtia e Jashtme all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22* Të huajt dhe azilkërkuesit në Shqipëri all day
23* Lëvizjet e Shtetasve all day
24 25
26* Statistikat fiaskale të qeverisë all day
* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
27* Ekonomia dhe buxheti all day
* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Normat e interesit all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Depozitat all day
* Kredia për ekonominë all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Bilanci sektorial i shoqërive të kursim-kreditit all day
30* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Lejet e Ndërtimit all day
31  

Kontroll agjencive që i sjellin dhe menaxhojnë turistët e huaj në vend

Kjo e hënë ka shënuar turistin e 1 miliontë që ka hyrë në vendin tonë, për muajin gusht, duke shënuar 16 % më shumë turistë të huaj se gushti i…

“Kujdes me koncesionet”, S&P: Shqipëria mos tejkalojë kufirin e pagesave

Gjiganti botëror i financave ‘Standard and Poors’ paralajmëron se pagesat e qeverisë shqiptare për koncesionet mund të dalin jashtë kufirit ligjor, duke lëkundur financat e shtetit. Në raportin e fundit…

Akset nacionale në veri dhe jug, të mbingarkuara

Segmenti rrugor nga Thumana në drejtim të Fushë Krujës, po përjeton trafik të rënduar në këto ditë të nxehta të gushtit. Radha e makinave të cilat ecin shumë ngadalë, është…

Ditët e fundit për dividentin/ Në 7 muaj me taksën e re u shpërndanë 540 mln euro

Bizneset që shpërndajnë fitimin e vitit 2018 tek aksionerët e tyre para datës 20 gusht do të paguajnë vetëm 8 për qind tatim mbi dividentit. Por nëse fitimi shpërndahet pas…

Pushime të lira në Pogradec; Çmimet shumë herë më të ulëta se në bregun tjetër

Në Pogradec ku resurset natyrore harmonizohen bukur me njëra tjetrën mund të shijosh të njëjtin liqen me më pak kosto. Këtu strukturat akomoduese variojnë nga lini deri në Tushemisht në…

Faturat e reja online/ Aplikacioni nis në janar për shitjet tek qytetarët

Ministria e Financave ka lajmëruar se duke filluar nga viti i ardhshëm do të vihen në funksion një sistem i ri elektronik i cili do të raportojë në kohë reale…

“Kujdes me koncesionet”, S&P: Shqipëria mos tejkalojë kufirin e pagesave

Gjiganti botëror i financave ‘Standard and Poors’ paralajmëron se pagesat e qeverisë shqiptare për koncesionet mund të dalin jashtë kufirit ligjor, duke lëkundur financat e shtetit. Në raportin e fundit…

Turizmi, gushti muaj i mirë/ Turistët kërkojnë më shumë informacion dhe aktivitete

Në Gjirokastër, gushti duket se do të jetë muaji më i mirë i turizmit për këtë vit. Qindra vizitorë shumica njëditorë zbulojnë çdo ditë ofertat lokale për vizita në monumente,…

Digjitalizimi më 1 shtator. Transmetimet analoge mbyllen

1 shtatori i këtij viti është afati i fundit për mbylljen e transmetimeve televizive analoge në Tiranë, Durrës dhe Vlorë. Auoriteti i Mediave Audiovizive thotë se pas kësaj date kanalet…

Tatimet, kontroll për karburantet/ 32 kompani janë në ndjekje penale për evazion fiskal

Pas turizmit, sektori i radhës në sitën e administratës fiskale do të jetë tregtia e karburanteve. Drejtoresha e përgjithshme e Tatimeve Delina Ibrahimaj deklaroi se të gjitha pikat e tregtimit…

Gjuetia e hoteleve informale; Tatimet do të inspektojnë bregdetin

Top Channel ditë më parë tregoi se numri i hoteleve të Durrësit të regjistruar në booking.com ishte dyfish më madh se sa numri i hoteleve të regjistruar pranë Qendrës Kombëtare…

Shqipëria, shtëpia e emigrantëve/ Të huajt që zgjedhin të jetojnë dhe punojnë në atdheun e ri

Shqipëria nuk është vetëm shteti i atyre që ikin në emigrim, por edhe shtëpia e re e shumë emigrantëve të huaj që zgjedhin të punojnë dhe jetojnë këtu. Statistikat tregojnë…

Lotarinë Amerikane e fituan 3603 shqiptarë/ Shqipëria e treta pas Rusisë dhe Kongos

Departamenti i Shtetit Amerikan ka publikuar së fundmi të dhënat mbi Lotarinë Amerikane. Pothuajse 84 mijë aplikantë janë përzgjedhur rastësisht nga sistemi, mes rreth 15 milionë regjistrimeve për programin “DV…

Një shtëpi e re, e papërballueshme/ KLSH: Vetëm 1.3% e të punësuarve mund ta bëjnë

Blerja e një banesë në Shqipëri në raport me të ardhurat, përfshirë mesataren e pagave, është plotësisht e papërballueshme sipas Kontrollit të Lartë të Shtetit, i cili ka audituar programe…

Sterilizimi merr më shumë para/ Tejkalohet kufiri i buxhetit me 11 përqind

Pagesat faktike të qeverisë për koncesionin e sterilizimit tejkaluan me 11 për qind tavanin e planifikuar në buxhet për vitin e kaluar. Të dhënat janë bërë publike në bilancin zyrtar…

Mashtrimi me siguracione false/ I’u shiten në Itali emigrantëve që kthehen për pushime

Me shtimin e numrit të emigrantëve që vijnë në Shqipëri po vërehen dhe abuzimet e para me policinë e sigurimit kufitar të automjeteve. Në Itali shiten siguracione të falsifikuara që…

Vetting për aeroportin, ndryshon ligji për sigurinë dhe kontrollin

Masat për kontrollin dhe sigurinë në aeroportin  “Nënë Tereza” dhe në transportin ajror, pritet të shtohen pas miratimit të kodit të ri ajror të Republikës së Shqipërisë. Projektligji i  qeverisë…

Martijni FMN: Paqëndrueshmëria politike sjell ngadalësim të rritjes ekonomike

Shefi i misionit të FMN-së për Shqipërinë thotë se pritshmëritë për rritjen ekonomike të këtij viti do të rivlerësohen për shkak të të dhënave më të ulta sesa parashikimet në…