Jeni duke lexuar në: Te Ndryshme

Abonohuni:

Video Shifra & Fakte

Agonia e birrës vendase

Për herë të parë që nga 2013, sasia e birrës së importuar në vend ishte më e madhe se ajo e prodhuar…

[shikoni]

Kalendari i Botimit të Statistikave Ekonomike


« March 2019 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1* Ekonomia në fokus all day
2 3
4* Indeksi i Kushtimit në Ndërtim (për Banesa) all day
5* Indeksi i Çmimeve të Prodhimit all day
6* Indeksi i Çmimeve të Importit all day
7* Bilanci i Energjisë Elektrike all day
8* Tregues të shëndetit financiar all day
* Indeksi i Çmimeve të Konsumit all day
9 10
11* Statistika të sistemeve të pagave all day
* Anketa Tremujore e Forcave të Punës all day
* Pagat all day
12* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (paraprak) all day
* Të dhënat faktike të detajuara në \"Accrual\" dhe \"Cash\" all day
* Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme all day
13* Tregtia me Pakicë all day
14 15* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e Bankës Qendrore all day
* Statistikat Afatshkurtra all day
16 17
18* Tregtia e Jashtme all day
19* Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit all day
20 21* Aksidentet Rrugore all day
22 23 24
25* Fluksi i investimeve sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistikat Fiskale të Qeverisë all day
* Stoku i investimeve direkte sipas shtetit dhe aktivitetit ekonomik all day
* Statistika të pozicionit të investimeve ndërkombëtare all day
* Bilanci i pagave all day
* Borxhi i jashtëm bruto all day
* Lëvizjet e Shtetasve all day
26 27* Statistikat e Transportit all day
28 29* Huatë all day
* Depozitat all day
* Normat e interesit all day
* Ekonomia dhe buxheti all day
* Treguesit fiskal të konsoliduar të qeverisjes së përgjithshme (përfundimtar) all day
* Ekonomia në Fokus all day
* Kredia për ekonominë all day
* Depozitat e përfshira në paranë e gjerë all day
* Statistika të rezervës ndërkombëtare all day
* Kursi i këmbimit në fund të periudhës all day
* Bilanci sektorial dhe paraqitja monetare e korporatave të tjera financiare all day
* Agregatët monetarë all day
* Të dhëna të korporatave depozituese all day
* Produkti i Brendshëm Bruto all day
30 31

Shqipëria në fazën e plakjes së avancuar

Tendencat e ndryshme të popullsisë sipas grupmoshave nënkuptojnë një proces demografik të plakjes së popullsisë. Mosha mesatare (d.m.th. në të cilën gjysma e popullsisë është më e re dhe gjysma…

Azilet, bizneset e së ardhmes

Qendrat e përkujdesjes së të moshuarve, ndryshe azilet, do të jenë një nga trendet e zhvillimit të ekonomisë. Plakja e popullsisë në botë dhe asaj në vend me ritme të…

Plakja, bizneset që lulëzojnë dhe ato që rrezikohen

Në vitin 2021, Shqipëria pritet të përfshihet në një proces të shpejtë plakje pasi numri i të moshuarve mbi 65 vjeç për 100 të rritur në moshë pune do të…

Bumi i shkollave private

Shkollat private të të gjitha niveleve kanë lulëzuar në dhjetë vitet e të fundit në Shqipëri. Ankesa për një sistem publik jo të favorshëm, me mbikapacitete dhe mungesë të kushteve,…

Sa kushton dashuria?

Sado e çuditshme që mund t’ju duket, Po – dashuria kushton. Duke marrë shkas nga 14 shkurti, Dita e Shën Valentinit që në Shqipëri, si çdo festë e “importuar”, ka…

Kriza globale e arsimit

Shkolla nuk po jep rezultat. BB merr nismën: Duhen mësues të suksesshëm Bota po përballet me një krizë të të mësuarit. Ndërsa vendet kanë rritur dukshëm aksesin në arsim, të…

Eksportet nga Shqipëria drejt Kosovës rriten 35%, a ndikoi taksa

Shqipëria ka eksportuar në vitin 2018 mallra e produkte me vlerë prej rreth 206 milionë eurosh në Kosovë, duke shënuar nivelin më të lartë historik, sipas të dhënave të publikuara…

Sa janë zbatuar marrëveshjet Kosovë-Serbi për Doganën?

Dialogu mes Kosovës dhe Serbisë ka filluar tani e disa vite dhe po vazhdon ende. Takimet në Bruksel mes dy shteteve shpeshherë nuk kanë sjell rezultatet konkrete. Instituti Demokratik i…

Si po ndahet torta që Kosova i hoqi Serbisë

Si ka ndryshuar ecuria e tregtisë së Kosovës me shtetet e tjera, pas vendosjes së taksës mbi mallrat serbe. Humbjet që iu shkaktuan Serbisë dhe presioni i Europës dhe Amerikës…

Dekada e sëmundjeve dhe depresionit

Në dhjetë vitet e fundit, shëndeti i shqiptarëve dhe stili i jetesës është përkeqësuar në drejtim të sëmundjeve jo të transmetueshme. Janë rritur prevalencat e obezitetit, hipertensionit, diabetit, kancerit etj.…

(De)maskohet mashtrimi…

Mashtrimi, si akt, është po aq i vjetër sa njerëzimi. Vitet e fundit, në Shqipëri janë shtuar rastet e kallëzimeve për skema të shumta mashtrimi, por ekspertët thonë që ka…

Sporti që mund të tërheqë miliona

Golfi është një prej sporteve në modë kudo në botë dhe Shqipëria nuk përjashtohet nga ky trend. Prej një dekade në Shqipëri ka pasur disa projekte për fusha golfi, por…

“2019-a do të jetë viti më sfidues për noterinë, për shkak të ndryshimeve në ligj”

Flet Mimoza Sadushi, drejtuese e Dhomës Kombëtare të Noterëve (DHKN)   Një ligj i ri “Për Noterinë”, i cili u hartua mes ekspertëve të misionit të EURALIUS, në bashkëpunim me…

“Informaliteti i lartë në vend nuk e nxit nevojën për një shërbim cilësor kontabël”

Flet prof. dr. Hysen Çela, president i Institutit të Ekspertëve Kontabël të Autorizuar (IEKA) dhe Managing Partner në Crowe AL sh.p.k., anëtar i rrjetit Crowe Global International   Duke nisur…

5 dëmet që po sjell emigracioni te bizneset

Flet Nikolin Jaka, Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, Tiranë Mungesa e një vizioni të qartë për zhvillimin ekonomik dhe social-kulturor të vendit, po rrit bilancin e largimeve nga…

Punë ka, por nuk ka njerëz

Sektorët që sigurojnë punësim masiv si bujqësia, fasoni, turizmi kanë dhënë alarmin për mungesën e fuqisë punëtore, duke ulur pretendimet për kualifikimin. Përfaqësues të tyre pohuan se mungesa e forcës…

Ndërtimi dhe koncesionet përdorin me lehtësi paratë informale

Qarkullimi dhe investimi i parave informale deformojnë tregun, godasin sektorët prodhues të ekonomisë dhe ulin cilësinë e investimeve publike. Ekonomia do të dominohet nga investimet në sektorin e ndërtimeve të…

Viti i provës

Ekonomia shqiptare do të testojë aftësitë e saj për t’u rritur në 2019-n, përballë mbarimit të investimeve të mëdha, konsumit në rënie nga emigracioni i vazhdueshëm dhe frenimit të turistëve,…